Az amerikai űrkutatási hivatal szerint ma este, magyar idő szerint fél tizenkettőkor ér a Föld és a Hold közé a 2021 GT3 nevű aszteroida - számolt be a hírről a Daily Mail.

A kődarab 86 ezer kilométer/órás sebességgel érkezik, bolygónk és a Hold között keresztezi majd a Föld pályáját. Csillagközi értelemben rendívül közelre, nagyjából 250 ezer kilométerre halad majd el bolygónk mellett - írja a NASA-ra hivatkozva a Daily Mail.

Várhatóan nem lesz látható az égbolton a bárom busznyi méretű aszteroida, ami a Mars és a Jupiter között húzódó kisbolygóövből származhat. Szerencsére nincs esély arra, hogy ma este becsapódik a Földre. A nagyjából 30 méter átmérőjű sziklát alig négy nappal ezelőtt észlelték csak a kutatók: a NASA a 2021 GT3-at úgynevezett Near Earth Object-nek, azaz potenciálisan veszélyes földközeli objektumnak minősítette.

Rolf Densing, az Európai Űrműveleti Központ (ESOC) vezetője szerint a Föld nem mindig fogja megúszni a becsapódást, és óriási a valószínűsége annak, hogy előbb utóbb egy ilyen ütközés részese lesz. 

Forrás: NASA/SOFIA/Lynette Cook/Lynette Cook