A minimalista stílusú, letisztult színvilágú lakberendezési trendek mellet, vannak olyan tervezők, akik bátran bánnak a formákkal és szeretnek meglepő elemeket csempészni az általuk kialakított enteriőrökbe. Készülj, mert szemkápráztató ideiglenes otthon következik!

Hagyd el a belsőépítészeti normákat, és engedd pezsegni a színekben és a dekorációkban az otthonod! Persze az is lehet, hogy ötletek helyett, elrettentő példákat fogsz látni, de semmiképp sem olyasmiket, amik felett könnyedén átsiklik a szemed.

A Baden-Baden üdülőváros központjában található Boutique Hotel Holst belsőépítészetileg igen különleges darab. A mindössze kilenc lakosztályból álló szálloda kifejezetten az előkelő és igényes vendégeket várja. A kontrasztos színű bútorok és kiegészítők izgalmas sziluettjében a szobák izgalmasak és vibrálóak.

Boutique Hotel HolstForrás: vasilkovadaria.ru

A hotel belsőépítészetének elsődleges célja a meglepetés, melyet a színekkel, formákkal, és a kortárs művészeti alkotásokkal kíván elérni. A hotel szinte minden bútora egyedi tervezésű – a szőnyegek és egyéb textíliák újrahasznosított anyagokból készültek -, hogy kiegészítsék, és egyben támogassák a szobák témáit.

Forrás: vasilkovadaria.ru

A kilenc lakosztály mindegyike egyedi kialakítású. A „Soviet Sport" lakosztályban például egy igen érdekes, már-már műalkotásnak is tekinthető mennyezeti dísz található, mely a falon végigfutva a szoba közepén lévő szőnyegben végződik. Az egyszerű falak és a kis kanapé tiszta fehér hátteret biztosítanak a kiemelkedő jelentőségű mennyezet-szőnyeg számára.

Forrás: vasilkovadaria.ru

Az érdekes, mégis visszafogott állólámpa kettős célt szolgál, funkcionál lámpaként és asztalként is. A helyiségben nincs televízió, helyette egy projektor néz farkasszemet a kanapéval szemközti fehér fallal. Ez is a szoba letisztultságát hivatott támogatni, ami a minták és erőteljes színek ellenére jellemzi.

Az itt látható étkezőasztal például dekoratív csempékkel és arany szegéllyel egyszerre olvad bele a szoba keltette vibrálásba, és tűnik ki belőle.

Forrás: vasilkovadaria.ru

A bejáratnál lévő krokodilos szekrény valójában egy különleges ágytámla, melyben beépített világítást, töltőket és hangszórókat találunk.

Forrás: vasilkovadaria.ru
Forrás: vasilkovadaria.ru

A nappali kerek tejüvegéből rálátunk a fürdőszobára, ami nem marad el a szoba többi részének egyediségtől. Megjelennek az étkezőasztalról már jól ismert csempék, melyek tökéletesen összekapcsolják a két helyiséget. Ráadásul a mennyezet felé a csempék fokozatosan széttörnek, majd a feketeségbe vesznek, ami maga a modern művészet.

Forrás: vasilkovadaria.ru

A hengeres rózsaszín zuhanykabin kialakítása az egyedi üvegtégláknak köszönhető, ami remekül harmonizál a mozaikcsempékkel kirakott mosdó. A színek – a kék, korall, fekete és fehér – remek hangsúlyban jelennek meg, a helyiség így nem válik se túl világos, se túl sötét.

Forrás: vasilkovadaria.ru

A lakosztály elsőre talán túl sok mintát és színt rejt, de jobban megnézve kirajzolódik az a koncepció, mellyel a belsőépítész a domináns színekkel elválasztja egymástól az eltérő funkciókat ellátó tereket. A nappali-étkezőben ez a narancssárga, a hálórészben a világos mentazöld, a fürdőben pedig az erőteljes korall.

Nézd meg mégegyszer a képeket, de ne a kuszaságot, hanem a rendszert keresd. Hidd el, meg fogod találni!