Káosz vagy rendszer? Vibráló enteriőr a modern felfogás jegyében

színek hotel enteriőr belsőépítészet magazin lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A minimalista stílusú, letisztult színvilágú lakberendezési trendek mellett, vannak olyan tervezők, akik bátran bánnak a formákkal és szeretnek meglepő elemeket csempészni az általuk kialakított enteriőrökbe. Készülj, mert szemkápráztató ideiglenes otthon következik!

Hagyd el a belsőépítészeti normákat, és engedd pezsegni a színekben és a dekorációkban az otthonod! Persze az is lehet, hogy ötletek helyett, elrettentő példákat fogsz látni, de semmiképp sem olyasmiket, amik felett könnyedén átsiklik a szemed.

A Baden-Baden üdülőváros központjában található Boutique Hotel Holst belsőépítészetileg igen különleges darab. A mindössze kilenc lakosztályból álló szálloda kifejezetten az előkelő és igényes vendégeket várja. A kontrasztos színű bútorok és kiegészítők izgalmas sziluettjében a szobák izgalmasak és vibrálóak.

Boutique Hotel Holst Forrás: vasilkovadaria.ru

A hotel belsőépítészetének elsődleges célja a meglepetés, melyet a színekkel, formákkal, és a kortárs művészeti alkotásokkal kíván elérni. A hotel szinte minden bútora egyedi tervezésű – a szőnyegek és egyéb textíliák újrahasznosított anyagokból készültek -, hogy kiegészítsék, és egyben támogassák a szobák témáit.

Forrás: vasilkovadaria.ru

A kilenc lakosztály mindegyike egyedi kialakítású. A „Soviet Sport" lakosztályban például egy igen érdekes, már-már műalkotásnak is tekinthető mennyezeti dísz található, mely a falon végigfutva a szoba közepén lévő szőnyegben végződik. Az egyszerű falak és a kis kanapé tiszta fehér hátteret biztosítanak a kiemelkedő jelentőségű mennyezet-szőnyeg számára.

Forrás: vasilkovadaria.ru

Az érdekes, mégis visszafogott állólámpa kettős célt szolgál, funkcionál lámpaként és asztalként is. A helyiségben nincs televízió, helyette egy projektor néz farkasszemet a kanapéval szemközti fehér fallal. Ez is a szoba letisztultságát hivatott támogatni, ami a minták és erőteljes színek ellenére jellemzi.

Az itt látható étkezőasztal például dekoratív csempékkel és arany szegéllyel egyszerre olvad bele a szoba keltette vibrálásba, és tűnik ki belőle.

Forrás: vasilkovadaria.ru

A bejáratnál lévő krokodilos szekrény valójában egy különleges ágytámla, melyben beépített világítást, töltőket és hangszórókat találunk.

Forrás: vasilkovadaria.ru
Forrás: vasilkovadaria.ru

A nappali kerek tejüvegéből rálátunk a fürdőszobára, ami nem marad el a szoba többi részének egyediségtől. Megjelennek az étkezőasztalról már jól ismert csempék, melyek tökéletesen összekapcsolják a két helyiséget. Ráadásul a mennyezet felé a csempék fokozatosan széttörnek, majd a feketeségbe vesznek, ami maga a modern művészet.

Forrás: vasilkovadaria.ru

A hengeres rózsaszín zuhanykabin kialakítása az egyedi üvegtégláknak köszönhető, ami remekül harmonizál a mozaikcsempékkel kirakott mosdó. A színek – a kék, korall, fekete és fehér – remek hangsúlyban jelennek meg, a helyiség így nem válik se túl világos, se túl sötét.

Forrás: vasilkovadaria.ru

A lakosztály elsőre talán túl sok mintát és színt rejt, de jobban megnézve kirajzolódik az a koncepció, mellyel a belsőépítész a domináns színekkel elválasztja egymástól az eltérő funkciókat ellátó tereket. A nappali-étkezőben ez a narancssárga, a hálórészben a világos mentazöld, a fürdőben pedig az erőteljes korall.

Nézd meg mégegyszer a képeket, de ne a kuszaságot, hanem a rendszert keresd. Hidd el, meg fogod találni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.