Harry és Vilmos herceg között elég feszült a viszony a híres Oprah interjú óta. Egy egész ország szurkol azért, hogy a testvérek kibéküljenek és talán Fülöp hercege temetése után meg is tették az első lépéseketebbe az irányba.

Az egész világ azt figyelte, hogy a két testvér végül szóba állt egymással, amikor a temetés után gyalog sétáltak vissza a Windsori kastélyba. Királyi források szerint azonban ez nem a véletlen műve volt: Károly herceg küldte el az autókat, hogy a két testvér gyalog tegye meg a 200 méteres távolságot és legyen lehetőségük kicsit közelebb kerülni egymáshoz - írja a The Sun.

A királyi forrás szerint a jeget valójában Katalin hercegné törte meg. Harry vele kezdett el beszélgetni, majd ő ártatlanul Zsófia hercegnéhez fordult és hátra is sorolt hozzá, így a két testvér kénytelen volt végre szóbaállni egymással.

Adjunk hálát Katalinért - ő az a szikla, akitől a monarchia függ. Szombaton teljesen kifogástalanul viselkedett."

A források szerint a temetés után Károly herceg magához hivatta a két fiát és két órán át beszélgettek a kameráktól távol. Ráadásul Harry nem utazott vissza rögtön Amerikába, megvárja a királynő 95. születésnapját. Remélhetőleg mindez segíteni fog abban, hogy közelebb kerüljön a két testvér egymáshoz.