Öt éve hunyt el a poplegenda drogtúladagolásban. Prince emléke semmit sem halványodott azóta, halálnak évfordulója alkalmából nagyszabású rendezvénnyel készülnek. Sőt hamarosan megjelenik a sokáig elveszettnek hitt albuma.

Az egész világot megrendítette amikor 2016 április 21-én elhunyt a legendás énekes. Prince halálát véletlen drogtúladagolás okozta. Rajongói azóta is töretlenül őrzik emlékét, nagyszabású rendezvénnyel készülnek megemlékezni a sztárra.

Szülővárosában, Minneapolisban egy külön neki szentelt múzeumban állítják ki emléktárgyait, sőt földi maradványait is. Az urna megtekinthető lesz a kiállítóteremben - – írta a TMZ.

„Minden egyes nap megünnepeljük az életét és hagyatékát itt, a Paisley Parkban, azon a helyen, amit Prince is meg akart osztani a világgal. Most bárki leróhatja előtte a tiszteletét" – mondta Alan Seiffert, az intézmény ügyvezető igazgatója.

Prince hamvait egy múzeumban állítják ki.Forrás: AFP

A múzeumban természetesen betartják a járványügyi óvintézkedéseket, és egyszerre csak 20 embert engednek be, de 70 időpontot is biztosítanak.

Az énekesnek június 30-án jelenik meg az elveszettnek hitt lemeze 11 ismeretlen dallal. Az albumot Prince a 2010-ben rögzíthette, és az alagsori széfjében őrizte. Sokáig vita tárgya volt a családja körében, hogy kiadják-e, ám most eldőlt, hogy nyilvánosságra hozzák.

Az énekes örökösei egyébként a mai napig milliókat keresnek a jogdíjakkal. A Forbes szerint évente 2,9 milliárd forintnak megfelelő összeg érkezik az örökséget kezelő alapítvány számlájára.