Ezek a negatív, romboló vonások jellemzik a tizenkét csillagjegyet

csillagjegy horoszkóp magazin sötét oldal jellemvonások
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkinek vannak erősségei, gyengeségei és bizony mindenkinek van egy sötét oldala is. Lássuk, milyen romboló vonások jellemzik a tizenkét csillagjegyet.

Nézzünk szembe a legsötétebb énünkkel, hiszen mindannyiunkban ott rejtőznek a pozitív, alkotó tulajdonságok mellett a negatív, romboló vonások is. Ezek az árnyékban megbújó jellemzők – amelyek a zodiákusban a jeggyel szemben állnak - a sötét oldalt tükrözik. Ha azonban felfedezzük őket, lehetővé válik, hogy úrrá legyünk rajtuk, s ezáltal a fejlődés útjára lépjünk.

KOS

A Kos árnyoldala a vele szemben álló Mérleg ingadozó hajlamában rejlik. Ettől válik a Kos halogatóvá és „a nyugodt életért bármit" felfogás nagy barátjává. Ugyanakkor a lendületessége és határozottsága zsarnoki természetbe is átcsaphat.

BIKA

A Bika árnyéka a Skorpió mérgező rosszkedve, irigysége, féltékenysége. Ha eluralkodik rajta a sötét oldal, haragtartóvá, dühössé válhat, aki sosem felejt és sosem bocsájt meg.

Forrás: Shutterstock

IKREK

Az Ikreknél a megbízhatatlanság a legfőbb „kisördög", amely ha átveszi az irányítást, akkor a Mérleg maga lesz a trükkök mestere, aki minden lelkifurdalás nélkül képes a bolondját járatni a másikkal. Leginkább akkor „rosszalkodik", ha unatkozik vagy ha azt érzi, semmibe veszik.

RÁK

A Rák árnyoldala az erős érzelmi kötődésből táplálkozik, amelynek következtében önelégültté válhat. Ilyenkor előtérbe kerülnek manipulatív hajlamai, ugyanakkor erősödhet a bizonytalansága is, amely mérgező kapcsolatok formájában manifesztálódhat.

OROSZLÁN

Az Oroszlán alapvetően is hajlamos az egocentrikus látásmódra, de ha elhatalmasodik rajta a sötét oldal, akkor kifejezetten arrogánssá, sznobbá és haragtartóvá válhat valamint eluralkodhat rajta az irányításmánia és vezetéskényszer.

Forrás: Shutterstock

SZŰZ

A Szűz szülöttei bár meglehetősen prűdek, mégis mély vonzalmat éreznek a kukkolás iránt. Ráadásul mindent és mindenkit szívesen kontroll alatt tartanak, mindenkinél mindent jobban tudnak, amely miatt szívesen manipulálnak másokat.

MÉRLEG

A Mérleg alapvetően békés és kiegyensúlyozott jegy, ám ha a sötét oldal teret hódít az életében, előtör belőle - a Kostól átvett - konok, önző énje, amely akár a csalást és a hazugságot sem veti meg. Emellett pedig még a határtalan lustaság is erőt vehet rajta.

SKORPIÓ

A Skorpió éles elméjű, igazi irányító típus, akinek azonban a sötét oldala mérgező, makacs és rosszindulatú. Mivel eleve vonzódik a szélsőségekhez és hajlamos az önpusztításra, akár szadista és/vagy mazochista személyiséggé is válhat.

Forrás: Shutterstock

NYILAS

A Nyilas sötét oldala nagyon hasonlít az Ikrekére, azaz ha az árnyoldala diadalmaskodik, akkor könnyen hazudozóvá és képmutatóvá válhat. Spirituális érdeklődése pedig vallási vakbuzgóságba csaphat át.

BAK

A Bak igen jól ért a szervezéshez és átlátja a bonyolult helyzeteket, ám a sötét oldala pesszimista, merev és szűklátókörű. Ha eluralkodik rajta a hatalomőrület, képes mindenki elé olyan szabályokat állítani, amelyek sem önmagának, sem a többieknek nem használnak.

VÍZÖNTŐ

A Vízöntőnek kétféle árnyoldala is lehet. A szaturnuszi merev és elutasító, amely szívesen irányít és a tökéletességre törekszik bármi áron. A másik az uránuszi, amely lázad mindenféle hagyomány ellen és sok esetben anarchiára vagy a teljes megsemmisülésre törekszik.

Forrás: Shutterstock

HALAK

A Halak általában „öreg lélek", ám ez nem menti meg attól, hogy az árnyoldala ne tegye könnyelmű álmodozóvá, aki néha nem tudja, hol ér véget az álom és hol kezdődik a valóság. Emellett képes igazi mártírrá válni, aki mindenkiért feláldozza magát - és akit mindenki kihasznál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.