Marsalkó Dávid: "Egy nagyon sötét időszak után örökre rámsütött a nap, és megszületett a kisfiam"

Marsalkó Dávid Halott Pénz család vallomás karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marsalkó Dávid egy hosszú Insta-posztban emlékezett vissza karrierje kezdetére. Elárulta, hogy többször is fel akart hagyni a zenéléssel. Élete legsikeresebb időszakában érezte úgy, hogy mindent elveszített. Aztán örökre rásütött a nap, megszületett a kisfia.

"Szeretnék nektek elmesélni egy történetet. 2004-ben, mindenféle zenei háttér nélkül felvettem a Halott Pénz művésznevet, mert úgy éreztem ezzel kell foglalkoznom ahhoz, hogy boldog legyek. 2009-ben kaptam az első bíztató szót, az első vállveregetést, addig mindenki azt mondta, semmire se jutok a zenei világban. 2011-ben abba akartam hagyni, mert teljesen elbizonytalanítottak a visszajelzések, és hogy még mindig senki sem hitt bennem. Mielőtt majdnem leléceltem Angliába szerencsét próbálni, megcsináltam az első Halott Pénz klipet, az Angardot. A sikerén felbuzdulva elkészült a Feneked a gyengém, majd a Minden szobába kell álom. Egy 10 négyzetméteres albérletben laktam akkor, és egy összecsukható kempingágyon aludtam. 2018-ban arra ébredtem, hogy több, mint 100 ember építi a színpadunkat a Budapest Arénában, és a generációnkból elsőként teltházas koncertet fogunk adni ott. A kettő közötti út olyan kemény volt, hogy sokszor azt éreztem ha mindent odaadok, ha mindent beleadok, még az sem lesz elég. De minden megpróbáltatás és nehézség ellenére végig boldog voltam. Mellettem volt a zenekar, és mellettünk volt a közönség.

Majd egyszercsak 2018-ban egyedül lettem. Fogalmam sincs, hogy miért, hiszen életünk egyik legjobb évében voltunk. A háttérbe akartam vonulni, elbújni a világ elől. Napi szinten gyötörtek ezerszer erősebb démonok, mint korábban bármikor. Paradox módon amikor elértem mindent, úgy éreztem mindent elvesztettem. Egy nagyon sötét időszak után örökre rámsütött a nap, és megszületett a kisfiam. Egyszercsak minden kitisztult, és megírtam az Amikor feladnád című dalunkat. Újra erőre kaptam és rájöttem, hogy nem hagyhatom cserben azokat, akik annyi éven át bíztak bennem és támogattak.

2018 végén azt hittem már nem tartogat nekem semmit a zenélés. Mekkorát tévedtem. Azóta minden évet a legjobbnak érzek és hálás vagyok az útért, amit bejárhattam, és hogy ez az út még mindig tart. Holnap megérkezik az utolsó dal is az új albumról, és bár megint ezerszer elbizonytalanodtam miközben jelentek meg a dalok, újból és újból eszembe juttatátok, hogy mit jelent boldognak lenni. Nem bonyolult. Csináld azt amit szeretsz, azokkal, akik szeretnek. Na, mentem fagyit árulni" - írta a zenész közösségi oldalán, akitől szokatlan az ilyesfajta kitárulkozás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.