Diana hercgné hosszú ideig képtelen volt elfogadni, hogy Károly herceg mindvégig Kamillába volt szerelmes. Egy bennfentes elárulta, hogy a haláli előtti napokban azonban sikerült megbékélnie a tudattal, hogy az érzelmeknek lehetetlen parancsolni. 

1981-ben házasodott össze Diana hercegné és Károly herceg, ám a házasságuknak aligha volt boldog pillanata. Bár Károly heceg Kamillával való kapcsolatát nem támogatta a királyi család, a herceg nem tudott parancsolni az érzéseinek, a házasságkötése alatt is belé volt szerelmes.

Sokáig Diana képtelen volt megbékélni azzal a tudattal, hogy férje nem tud Kamillától elszakadni, így 1992-ben el is váltak egymástól.

Diana nehezen dolgozta fel, hogy Károly herceg mindig is Kamillába volt szerelmesForrás: AFP/Files

A királyi család életrajzírója, Tina Brown nemrég elárulta, hogy Diana életének utolsó napjaiban már belenyugodott abba, hogy Károly mindig is Kamillába volt szerelmes. Addigra elfogadta, hogy az érzéseket nem lehet befolyásolni.

Tina elmondása szerint, Diana élete vége előtt jó kapcsolatot ápolt Károly herceggel, főleg amikor már a Vilmos és Harry nagyobbak lett. Egy idő után Diana is elkezdett ismerkedni, de Tina szerint bármikor visszament volna Károlyhoz - írja a Telegraph.