Egy királyi forrás szerint Katalin hercegné nagyon boldogtalan volt tinikorában, mivel osztálytársai kiközösítették és csúfolták őt. 

A cambridge-i hercegnőnek lehet, hogy most tökéletes az élete, hisz feleségül ment egy herceghez és szült három gyönyörű gyermeket, azonban ez nem mindig volt így. Katie Nicholl királyi szakértő szerint Katalin nyomorultul érezte magát tizenéves korában, amikor a berkshire-i Downe House magániskolába járt. Itt mindenki a legjobb, a legalkalmasabb, a legszebb akart lenni és Katalin nagyon nem érezte jól magát ebben a közegben - írja a Daily Star.

Kate Middleton, nem volt könnyű tinikoraForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson

Katalin karcsúbb és magasabb volt, mint a többi lány, ráadásul ő volt az új gyerek az osztályban, aki 13 évesen csatlakozott az iskolához - a többiek már 11 éves koruk óta oda jártak-, így sokkal nehezebb volt beilleszkednie a közösségbe. A későbbi hercegnő nem került be az iskolai lacrosse csapatba se, így kirekesztve érezte magát. Ráadásul csúfolták is az osztálytársnői, hogy langaléta és nagyon vékony. 

Ez egy nagyon sznob iskola volt, ahol nagy nyomás nehezedett rá. A lányok mindegyike kiváló eredményt ért el, és sokan evészavarral küzdöttek"

- mondta a szakértő.

A fiatal lány végül otthagyta az internátust és egy másik iskolát választott. Az iskola alkalmazottai szerint "túl érzékeny" volt ő ide. Bár az iskolaigazgató szerint az túlzás, hogy zaklatták volna a többiek, de azt elismerte, hogy a fiatal lányok nagyon kegyetlenek tudnak lenni.