Furcsa trükk, de garantáltan ízletesebb lesz tőle a rántotta: próbáld ki

Forrás: Shutterstock -
trükk tojás citrom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rántotta elkészítésének számos módja van, de az alap végtelenül egyszerű. Azt is megbolondíthatjuk azonban egyetlen hozzávalóval, amit eddig biztosan nem tettünk bele: citrommal.

A rántotta elkészítése nem bonyolult feladat, de a variációk száma végtelen. Ehetjük magában, készíthetjük paradicsomosan, hagymásan, gombásan. Egy dolgot azonban biztosan nem szoktunk belerakni, ez pedig a citromlé. Pedig nemcsak az ízét, de az állagát is feldobja.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Nem kell sok, elég pár csepp, maximum egy kávéskanálnyi ahhoz, hogy a tojásban lévő fehérjékkel kémiai reakcióba lépjen a citrom. Így sokkal könnyedebb, légiesebb rántottát kapunk. Arra kell figyelnünk, hogy közvetlenül sütés előtt keverjük a tojáshoz a citromlevet - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.