A rántotta elkészítésének számos módja van, de az alap végtelenül egyszerű. Azt is megbolondíthatjuk azonban egyetlen hozzávalóval, amit eddig biztosan nem tettünk bele: citrommal.

A rántotta elkészítése nem bonyolult feladat, de a variációk száma végtelen. Ehetjük magában, készíthetjük paradicsomosan, hagymásan, gombásan. Egy dolgot azonban biztosan nem szoktunk belerakni, ez pedig a citromlé. Pedig nemcsak az ízét, de az állagát is feldobja.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Nem kell sok, elég pár csepp, maximum egy kávéskanálnyi ahhoz, hogy a tojásban lévő fehérjékkel kémiai reakcióba lépjen a citrom. Így sokkal könnyedebb, légiesebb rántottát kapunk. Arra kell figyelnünk, hogy közvetlenül sütés előtt keverjük a tojáshoz a citromlevet - írja a Ripost.