Betegséget okozhat, ha 30 fokon mossuk a ruhákat

Forrás: Shutterstock -
szennyes tisztaság baktérium ruha mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ruhák kímélése és a takarékosság miatt a legtöbben a 30 fokos mosást választják. Ám éppen ez az a hőfok, amit soha nem szabadna alkalmaznunk, hiszen tökéletes táptalaj a bacilusok szaporodásának. 

Egy higiénia szakértő megfogalmazta, hogy a legtöbb fogyasztó sajnos azt hiszi, hogy a mosással 100%-osan megtisztítják a ruháikat, ám valójában ez nem jelent teljes higiéniai tisztaságot is.

mosógép Forrás: Shutterstock

Kiderült, hogy a sokak által alkalmazott alacsony hőfokon való mosással pusztítás helyett csak növeljük a bacilusok számát, hiszen a 30 fok a legjobb hőmérséklet ahhoz, hogy szaporodni tudjanak a kórokozók.

A szakértők azt tanácsolják, hogy minden hónapban érdemes egyszer ruhák nélkül elindítani egy 90 celsius fokos mosást, amely elpusztítja a baktériumokat a mosógép belsejéből - írta a Dailymail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.