A 82 éves Korda György kora ellenére is igyekszik fitt maradni. Szükség is van arra, hogy az énekes jó formában legyen, hiszen a koncertekhez elengedhetetlen a jó állóképesség.

Korda György „A hétköznapok kapaszkodói" című podcastsorozatban mesélt először arról, hogy az utóbbi időben egyre többet foglalkoztatja az elmúlás gondolata. Az énekes arról beszélt, mennyire megrendíti, ha egy közeli barátja, pályatársa, vagy ismerőse távozik az élők sorából.

"Az ember nem tudja ez alól kivonni magát. Rögtön a saját sorsunkra asszociálunk, ezért megmondom őszintén, hogy a lelki állapotom most nem a legjobb"– mondta őszintén Korda György, akinek sok ismerősét ragadta el a koronavírus.

"Nemrégiben egy általános orvosi kivizsgáláson vettem részt, az eredményeket látva a doktornő azt mondta nekem, hogy 100 évre vagyok bekalibrálva. Amikor egy ember ennyi idősen másfél órát tud tekerni a szobabiciklin anélkül, hogy lihegne, az adjon hálát a jóistennek

-folytatta az énekes, aki fiatalon sem az alkoholt, sem a cigarettát nem vetette meg. Mivel akkoriban hajnalban ért haza, és sokszor délig aludt, volt időszak, hogy a mérleg 100 kilót mutatott, 50 éves kora körül pedig komoly nehézséget okozott a fogyás.

Balázs Klári és Korda GyörgyForrás: Viasat3

"Világéletemben egy állandó harc volt ez nekem. Egy alkalommal bementem a rádióba és találkoztam Hofi Gézával. Beszélgettünk és elpanaszoltam neki, hogy gondok vannak a súlyommal. Akkor azt mondta nekem: „Tudod hány sovány énekes van, akik senkit nem érdekelnek?" Igaza volt, valóban láttam példát erre az énekesek és a színészek között is – tette hozzá Gyuri bácsi, aki 82 évesen is sokat tesz azért, hogy formában tartsa magát.

Naponta 2-3 órát ülök a gépen, és imádom! Az én egészségi állapotomnak és koromnak ez a legmegfelelőbb sport. Ezt a két, három órát úgy kell elképzelni, hogy félórás etapokra bontom. Filmet nézek vagy zenét hallgatok, közben szoktam tekerni. Ez a mozgásforma ideális nekem, kondiban tart, felfrissít

– mondta a Bors  megkeresésére Gyuri bácsi, aki a testét biciklizéssel, az agyát kártyával tartja fitten. Erre szüksége is van, hiszen elkezdett betelni a naptárjuk, és egyre több fellépésük lesz a közeljövőben. 

Korda GyörgyFotó: MTI/Koszticsák Szilárd