Több év után a mai napon lezárult a bizonyítási eljárás Galambos Lajos ügyében: a zenészt és nyolc társát áram-, víz- és gázlopással, valamint gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják. Az ügyész több év börtönbüntetést kért a zenészre.

Lajcsi ügye már 2015 óta húzódik, a zenész korábban már hónapokat töltött előzetes letartóztatásban. Most lezárult a bizonyítási eljárás, melynek végén az ügyész letöltendő börtönbüntetést kért Lajcsira és feleségére.

Galambos lajosFotó: Csudai Sándor - Origo

A zenész a Blikknek nyilatkozott:
"Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és el a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit. Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve. Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések... Persze az, hogy ő mit kér, az nem jelent ítéletet, majd bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismeretem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála Istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, ami velem történik, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát, a végén az igazság győzni fog."