Berki Krisztián megmutatta, hogyan puszilta szájon a lányát: "Szabad vagy nem szabad?"

puszi szájrapuszi gyereknevelés Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szájrapuszi sok családban teljesen elfogadott gyerek és szülő között, de legalább ennyien vannak, akik szó szerint abúzusnak tartják a szerete ilyen formájú kinyilatkoztatását. A témához Berki Krisztiánnak is volt egy-két szava, illetve fotója.

Krisztián fotóján épp lányának ad szájrapuszit, majd lapozgatva láthatjuk a Gyermekpszichologus blog értekezését is a jelenségről, érvekkel mellette és ellene is.

Berki Krisztián tehát követőit meginvitálta egy kis vitára, mely már el is kezdődött hozzászolások formájában:

"A legédesebb puszi amit a gyerekünk ad persze hogy szabad, addig még ő akarja" - írja egy anya, de van, aki abszolút elítéli a szájra puszit: "Barátokat, unokatesókat, nagynéniket, szülőket (még mindig) is szájra puszival köszöntöd? Nem. Ez a szerelem puszi. Ha valaki a családod tagja és szereted, az arcára adsz puszit. Szerintem nem szép dolog egy gyereknek a szájára adni puszit (főleg hogy kitudja hol járt előtte anyu vagy apu szája..... ne adjunk már szegény gyereknek semmilyen betegséget!)"

Szerinted egy szülő adhat szájrapuszit a gyerekének?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.