Június 4-én megszületett a kis Lilibet Diana, aki II. Erzsébet királynéról és Diana hercegnőről kapta a nevét. A névválasztás megosztotta a közvéleményt, de sokan ettől a gesztustól várják a hercegi pár és a királyi család békülését.

A Daily Mail szerint azonban ezzel a gesztussal Meghan és Harry elvette a királynőtől azt, ami csak az övé volt: a becenevét. Csak ez volt a sajátja a közszolgálatnak és az országnak szentelt élete folyamán. Ez volt az a szeretetre méltó becenév, amelyet először nagyapja, V. György király adott neki, és ahogy először imádott édesapja, majd férje, Fülöp herceg is hívta. Az övé volt, egyedül az övé. Ez volt a rejtjel, amely a család kötelékeiről és a hús-vér asszonyról szólt a trón és a korona mögött.

II. Erzsébet brit királynőForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

Lilibet éppúgy része volt a királynő személyazonosságának, mint a vasárnapi kalapja és a csatos cipője. És most már nem csak az övé, hisz az egész világ Lilibetről beszél. S bár nem tudni, hogy a királynő nevének felhasználása szándékos marketingstratégia és önös érdek-e vagy pedig egy szerető unoka ártatlan tisztelgése, egy biztos. A királynő örökre elveszítette becenevének intimitását.