Harry és Meghan elvette az egyetlen dolgot a királynőtől, ami csak az övé volt

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool -
II. Erzsébet brit királynő Lilibet Diana névválasztás Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 4-én megszületett a kis Lilibet Diana, aki II. Erzsébet királynéról és Diana hercegnőről kapta a nevét. A névválasztás megosztotta a közvéleményt, de sokan ettől a gesztustól várják a hercegi pár és a királyi család békülését.

A Daily Mail szerint azonban ezzel a gesztussal Meghan és Harry elvette a királynőtől azt, ami csak az övé volt: a becenevét. Csak ez volt a sajátja a közszolgálatnak és az országnak szentelt élete folyamán. Ez volt az a szeretetre méltó becenév, amelyet először nagyapja, V. György király adott neki, és ahogy először imádott édesapja, majd férje, Fülöp herceg is hívta. Az övé volt, egyedül az övé. Ez volt a rejtjel, amely a család kötelékeiről és a hús-vér asszonyról szólt a trón és a korona mögött.

II. Erzsébet brit királynő Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

Lilibet éppúgy része volt a királynő személyazonosságának, mint a vasárnapi kalapja és a csatos cipője. És most már nem csak az övé, hisz az egész világ Lilibetről beszél. S bár nem tudni, hogy a királynő nevének felhasználása szándékos marketingstratégia és önös érdek-e vagy pedig egy szerető unoka ártatlan tisztelgése, egy biztos. A királynő örökre elveszítette becenevének intimitását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.