Egy virginiai fotós mindent megtesz azért, hogy a kabócákat szerethető állatoknak tüntesse fel. Az a művészetének az üzenete, hogy bármit kihozhatunk abból, ami körbevesz minket ebben a világban. 

A 39 éves Oxana Ware olyan miniatűr jeleneteket készít, amelyeken a kabócák emberi életet élnek: házasodnak, havas hegytetőket hódítanak meg és még koronavírus elleni védőoltást is kapnak. A  profi portréfotós fel akarta kicsit dobni az unalmas természetfotókat és valami izgalmasat szeretett volna létrehozni a kabócák által - írja a Northfoto.

Azt gondoltam, hogy a kabócák fotói unalmasak és a gyerekeim is utálták őket, ezért arra gondoltam, miért ne csinálhatnék valami szórakoztató és buta dolgot velük? Ez egy kreatív gyakorlat a számomra, és ezáltal megmutatom a gyerekeimnek, hogy mindent létrehozhatsz abból, ami körülvesz"

- nyilatkozta Oxana, aki a képeket elnézve sikerrel járt.

Nem ő az első művész, aki ízeltlábúakat ábrázol emberi környezetben. Egy művésztársa méhecskéket helyez cuki és vicces emberi szituációkba és ezzel még pénzt is gyűjt, hogy támogassa azokat a projekteket, melyek a méhek védelmét tűzték ki célul.

Ha kíváncsi vagy az emberként élő kabócákra, akkor kattints a képre a galériáért!

Forrás: Northfoto / Oxana Ware / SWNS/© Oxana Ware / SWNS/Oxana Ware / Swns