Csernus Imre Maflás című beszélgetős műsorának Sebestyén Balázs volt a vendége. Sok mindenről beszélgettek, többek között a rádiós gyereknevelési elveiről is.

Sebestyén Balázs elmondta, nagyon sokat beszélget fiaival, többek között fontos számára, hogy tudjon segíteni nekik túlélni a kamaszkort.

Nagyobbik fiát, a 12 éves Benit például már most arra tanítja, hogy miként kell nemet mondani, miért bátorság bizonyos helyzetekben a „nem" szót használni.

Ha majd odaérsz, hogy nem mersz kiugrani, nem mersz még egy felest meginni, akkor tudod meg, mit is jelent nemet mondani, miért is fontos.  

Sebestyén BalázsFotó: Szabó Gábor - Origo

A rádiós egyébként azt is elárulta, hogy Benit különösen közel érzi magához. Már azt is megértette vele, hogy mindent meg lehet oldani, feltéve, ha azt fia elmondja neki. Balázs egyébként nem helyette oldja meg a problémákat, inkább segít abban, hogy Beni maga jöjjön rá a megoldásra, egyfajta együtt gondolkodás révén.

Sebestyén Balázs azt is megosztotta Csernus Imrével, hogy szerinte mi a legnagyobb szülői hiba.

A gyerek nem a minősítést akarja hallani. Ha egy kamasz megérzi, hogy te érted és megérted, amit ő mit érez, megnyugszik. Csak hallgasd meg, amit mondani akar, az már fél siker - erre nincs időnk, ezt szúrják el a szülők.