Amputálni kellett három végtagját, mégis teljes életet él Cameron, akin egy tehervonat hajtott át - Fotó

vonatbaleset sérülés baleset vonat amputálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cameron Clappnek tinédzser korában változott meg az élete. A fiú barátaival iszogatott, majd leszakadt a haverjaitól és a síneken aludt el. A vonat három végtagját amputálta, azonban nem adta fel, és elképesztően aktív életet él.

Cameront 2001-ben ütötte el a vonat: térd felett amputálni kellett mindkét lábát, valamint vállánál a jobb karját. Az orvosok akkor azon is meglepődtek, hogy a tini túlélte a balesetet, és azt mondták, soha többé nem fog tudni járni. A srác ma már a harmincas éveit tapossa, és jócskán rácáfolt a szakvéleményre: úszik, jár, sőt, még le is diplomázott.

Amikor a baleset történt, Cameron 15 éves volt. Ő és barátai a szeptember 11-i terrortámadás áldozataira emlékeztek, és az ő tiszteletükre ittak, amikor a tragédia történt. A srác leszakadt a barátaitól, és a közeli vasúti síneken aludt el, ahol egy arra járó tehervonat áthajtott rajta. Cameron semmiképp nem akart kerekesszékben élni, és egy protézisgyártó cég felajánlotta neki, hogy vegyen részt egy kísérleti programban -írja a Bors.

A srác jelenleg egy mikrochipekkel vezényelt gépet visel a lábai és a karja helyén, amiknek a segítségével teljes életet él.

"Két évbe telt, mire biztosan tudtam állni a protézisen"

-mondta a hangerclinic.com-nak a fiatal srác, aki most is aktívan sportol. Instagram-oldala erőt ad azoknak, akik hasonló tragédiát éltek át, mint ő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.