Lucy Taberer váratlanul elhunyt 22 nappal azután, hogy megkapta AstraZeneca oltását. Temetését azon a napon tartották, amikor az esküvője lett volna. 

A 47 éves Lucy Taberer és  vőlegénye, Mark Tomlin izgatottan várták esküvőjüket, de sajnos erre már nem került sor, Lucy-nek ugyanis vérrögök alakultak ki az agyában, ami agyvérzéshez vezetett. Április 10-én halt meg, hátrahagyva ötéves kisfiát. Temetését azon a napon tartották meg, amikor Markkal egybekeltek volna - írja a Daily Star.

Temetése napján lett volna az esküvője.Forrás: Dreamstime

Lucy eleinte csak enyhe mellékhatásokat tapasztalt az AstraZeneca oltás beadása után, de állapota rohamosan romlott és 22 nappal az oltás után meghalt. 

Fájt az oldala, ezért meglátogatta háziorvosát, aki szerint vesekő volt, és felírt neki néhány fájdalomcsillapítót. Ez megnyugtatta, nem gondolta, hogy bármi köze lenne az oltáshoz, de a dolgok csak rosszabbodni kezdtek, és elkezdődött a pánik. Körülbelül egy teniszlabda méretű zúzódás keletkezett rajta"

- emlékezett vissza Mark és hozzátette, Lucy egyre fáradtabb és letargikusabb lett. Kiütések jelentek meg az arcán, majd a fogínye színe is megváltozott. 13 nappal az oltás után vérrögöket találtak nála, s bár kapott vérhigítót, végül agyvérzést kapott. Az orvosok már nem tudták megmenteni.

Sajnos ez nem volt egyedüli eset. Egy brit rockbanda frontembere, a 48 éves Zion is megkapta az AstraZeneca vakcinát, majd két héttel később agyvérzést kapott, és meghalt.

Az AstraZeneca oltást 24,2 millió ember kapta már meg, a statisztikák alapján pedig 75000:1-hez az esélye, hogy mellékhatások lépnek fel. Eddig összesen 58 olyan halálesetet jegyeztek fel, mely összefügghet a vakcinával.