A temetése napján lett volna az esküvője: elhunyt az édesanya, aki Astrazeneca oltást kapott

Forrás: Dreamstime -
halál mellékhatás védőoltás gyász AstraZeneca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lucy Taberer váratlanul elhunyt 22 nappal azután, hogy megkapta AstraZeneca oltását. Temetését azon a napon tartották, amikor az esküvője lett volna. 

A 47 éves Lucy Taberer és vőlegénye, Mark Tomlin izgatottan várták esküvőjüket, de sajnos erre már nem került sor, Lucy-nek ugyanis vérrögök alakultak ki az agyában, ami agyvérzéshez vezetett. Április 10-én halt meg, hátrahagyva ötéves kisfiát. Temetését azon a napon tartották meg, amikor Markkal egybekeltek volna - írja a Daily Star.

Temetése napján lett volna az esküvője. Forrás: Dreamstime

Lucy eleinte csak enyhe mellékhatásokat tapasztalt az AstraZeneca oltás beadása után, de állapota rohamosan romlott és 22 nappal az oltás után meghalt.

- emlékezett vissza Mark és hozzátette, Lucy egyre fáradtabb és letargikusabb lett. Kiütések jelentek meg az arcán, majd a fogínye színe is megváltozott. 13 nappal az oltás után vérrögöket találtak nála, s bár kapott vérhigítót, végül agyvérzést kapott. Az orvosok már nem tudták megmenteni.

Sajnos ez nem volt egyedüli eset. Egy brit rockbanda frontembere, a 48 éves Zion is megkapta az AstraZeneca vakcinát, majd két héttel később agyvérzést kapott, és meghalt.

Az AstraZeneca oltást 24,2 millió ember kapta már meg, a statisztikák alapján pedig 75000:1-hez az esélye, hogy mellékhatások lépnek fel. Eddig összesen 58 olyan halálesetet jegyeztek fel, mely összefügghet a vakcinával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.