Megkapta az AstraZeneca oltást, két hét múlva elhunyt a rockzenész

Forrás: Shutterstock -
halál mellékhatás AstraZeneca koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy brit rockbanda frontembere, a 48 éves Zion, megkapta az AstraZeneca vakcinát, majd  két héttel később agyvérzést kapott, és meghalt. 

Zion az oltást követő 8. napon kezdett el fejfájásra panaszkodni, emiatt bekerült a Royal Victoria kórházba, ahol végül május 19-én meghalt agyvérzés következtében. Úgy gondolják, a gyógyszer mellékhatása okozhatta a férfi halálát - írja a Daily Mail.

Megkapta az AstraZeneca oltást, két hét múlva elhunyt a rockzenész (illusztráció) Forrás: Shutterstock

Korábbani vizsgálatok lehetséges összefüggést fedeztek fel a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek és az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyaga között. Ám az agyvérzést nem vérrög okozza.

Az AstraZeneca oltást 24,2 millió ember kapta már meg, a statisztikák alapján pedig 75000:1-hez az esélye, hogy mellékhatésok lépnek fel. Eddig összesen 58 olyan halálesetet jegyeztek fel, mely összefügghet a vakcinával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.