Fogsorba épített mágneses berendezéssel lépnének fel az elhízás ellen az új-zélandi Otago Egyetem kutatói és a brit szakértők. A módszer aggasztó és szélsőséges, ugyanis az alsó és felső őrlőfogakra erősíthető mágnes viselője nem tudja két milliméternél szélesebbre nyitni fogsorát, így kizárólag folyékony táplálékot vehetne magához. 

A szerkezet szellemi atyai szerint azonban nincs gond aggodalomra, a mágnest fogorvos helyezné fel a páciens fogára, ráadásul - úgy vélik - sokkal kevésbé drasztikus ez a megoldás, mint egy belgyógyászati vagy sebészeti műtét, amelyek ma már megszokottnak számítanak az elhízás kezelésében. 

"Az a kutatásaink során már kiderült, ennek az eszköznek nincsenek káros következményei, ráadásul a hat ember, akik a dublini vizsgálat résztvevői voltak, két hét alatt átlagos 6,36 kilót fogytak" – idézi a The Sun című brit napilapban nyilatkozó Paul Brunton szakembert a Blikk.

Tény, az elhízás világjárvány, a magyarok pedig sajnos nagyon előkelő helyen vannak a ranglistán. Azonban mielőtt szélsőséges fogyókúrás módszerekben gondolkoznánk, elég, ha csak az életmódunkon változtatunk egy keveset.