Törölték a szexuális erőszakkal vádolt világhírű humorista elleni ítéletet - szabadon távozhat a börtönből

Forrás: AFP/Vince Bucci -
szexuális erőszak szabadulás Bill Cosby humorista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Bill Cosbyt az elmúlt években 60 nő vádolta meg szexuális erőszakkal, de egyetlen egy eset miatt ítélték el a komikust azért, amiért 2004-ben philadelphiai otthonában megerőszakolta Andrea Constandot, a Temple Egyetem munkatársát. A kapott büntetés szerint Cosby életének utolsó éveit rács mögött töltötte volna, azonban Pennsylvania legfelsőbb bírósága törölte a szexuális zaklatás vádjával kapcsolatos ítéletét.

A 83 éves Bill Cosbyt három-tíz év börtönre ítélték 2018 őszén, mert 2004-ben állítólag bedrogozták és szexuálisan bántalmazták a Temple University egykori alkalmazottját, Andrea Constandot. A komikus mindkét perben kitartott azon vallomása mellett, hogy kölcsönös megegyezésen alapult a szexuális együttlét.

Tavaly az amerikai humorista felülvizsgálatot kezdeményezett zaklatási perével kapcsolatban, akkor a pennsylvaniai legfelsőbb bíróság megállapodott abban, hogy Cosby fellebbezésében két pontot tárgyalnak.

Szabadon távozhat a börtönből Bill Cosby Forrás: AFP/Vince Bucci

A legfelsőbb bíróság szerdán nyilvánosságra hozta, hogy

Cosby büntetőeljárásának soha nem kellett volna megtörténnie amiatt az egyezmény miatt, amelyet a humorista Bruce Castor Montgomery volt megyei ügyésszel kötött, aki beleegyezett abba, hogy nem indít büntetőeljárást Cosby ellen, ha beleegyezik hogy tanúvallomást tesz a Constand által ellene indított polgári per során.

Castor azonban nem tartotta be a megegyezés ráeső részét.

Cosbyt nem vádolhatják meg újra ezzel az üggyel kapcsolatban. Az ellene felhozott vádak ellenére a humorista továbbra is azt állítja, hogy soha nem folytatott nem egyetértésen alapuló szexuális együttlétet – írja az ABC.

A fentiek értelmében a humoristát szerdán szabadon bocsátják a börtönből.

A komikust az elmúlt években mintegy 60 nő vádolta meg szexuális zaklatással. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket. Az állítólagos áldozatok között vannak modellek, pincérnők és a szórakoztatóipar munkatársai is. Az esetek egészen a hatvanas évekig nyúlnak vissza, legtöbbjük azóta már elévült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.