A koronavírus mindent felborított - ebben a munkarendben dolgoznának legszívesebben a magyarok

Forrás: Acer -
home office koronavírus felmérés munkarend
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus teljesen felbolygatta az életünket, a járvány miatt a legtöbben otthoni munkavégzésben látták el a munkaköri feladataikat, ami a jövőben egy sokkal rugalmasabb munkarend lehetőségét adta meg a munkavállaloknak és a munkáltatóknak egyaránt. 

A "Generációról generációra" néven indított, össztársadalmi kutatás-sorozatának második, nem reprezentatív felmérése alapján kiderült, hogy a ma húszas, harmincas éveikben járók élvezték a legjobban a home office-t, ugyanis sokkal jobban tudták otthonról elvégezni a feladataikat: a korosztály válaszadóinak 48,3 százaléka vallotta azt, hogy minden másra több idejük jutott az otthoni munkavégzés során.

A jelenleg negyvenes, ötvenes éveiket taposó X-generáció tagjai tapasztalták a legnagyobb változást, azt érezték, hogy teljesen felborultak a napjaik és ezt saját elmondásuk szerint a magánéletük is megsínylette.

Egy felmérésből kiderült, hogy sokak számára kedvező lenne a 4 napos munkahét és 3 napos hétvége (A kép illusztráció) Forrás: Acer

Továbbá a felmérésből az is kiderült, hogy

a kitöltők közel fele (48,9 százalék) nem bánná, ha a jövőben megvalósulna a 4 napos munkahét és 3 napos hétvége kombinációja, 62,2 százalékuk szerint pedig 10 év múlva a mostanában egyre gyakoribbá váló hibrid módszer lesz a nyerő: felváltva dolgozunk majd otthonról és a munkahelyünkről

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.