Nem kell kopogtatni: így vehetsz garantáltan isteni finom, ízes dinnyét!

finom falat Ízes élet görögdinnye Nyár dinnye gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nyár, akkor dinnye, de mégis hogyan vehetünk vízízű, világos húsú dinnye helyett mézédes, finom, ropogós görögdinnyét? Most eláruljuk!

A boltokat járva biztosan te is találkoztál már komoly arccal dinnyét bámuló vásárlókkal, akik kongatták a dinnyét, vagy azt pásztázták, mekkora része feküdt a földön. Rengeteg méretű, fajtájú, és színű dinnye létezik, és nehéz megtalálni a legtökéletesebbet. A feolnak Gyuris Tibor árulta el a jó dinnyevásárlás csínját-bínját.

A magyar, igazi friss dinnyének sok leve van, nagyon finom.

Az a jó, ha pengős hangja van, és amikor megvágjuk, reccsenős is. Fontos, hogy ne kis bicskával, hanem egy komolyabb, nagyobb késsel lássunk neki a gyümölcs felvágásának.

A Görögországból érkezett görögdinnye egyébként egy kicsit kásás a sok utazás miatt.

A sárgadinnyét szokták illatra is nézni, illetve ha a csumája törik, akkor állítólag finom a dinnye. Aminek puha a héja, az már cefrésedik. A dinnye földeken egyébként van egy kopogtató mester, aki ezt a munkát elvégzi, tehát az ő feladata az, hogy érett, első osztályú gyümölcsöket adjon át eladásra -mondta az árus.

Így vehetsz garantáltan finom dinnyét. Forrás: --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.