Gondoltad volna? Ezzel kezdi a napot minden reggel Karikó Katalin

Fotó / Karikó Katalin -
evezés Karikó Katalin professzor napindító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar biokémikusról, Karikó Katalinról kiderült, hogy ő már rögtön ébredés után is rendkívül aktív, ugyanis minden reggel 6 órakor az otthoni evezőgépen kezdi a napot.

Karikó Katalin amerikai ESPN+ tévécsatorna 2021-es dokumentumfilmjében elárulta, hogy már nagyon régóta fitten indul számára minden reggel, ugyanis 6 órakor már az otthoni evezőgépén kezdi a napot.

"Hat óra körül kelek és lehúzok hat kilométert. Ezalatt a félóra alatt igencsak kimerülök, de szeretem minden izmomat megmozgatni. És közben mindig felidézem, ahogy nézem a lányom versenyét"

- mesélte a filmben a biokémikus, akinek lányáról, Francia Zsuzsannáról köztudott, hogy amerikai színekben kétszeres olimpiai bajnok evezős.

Karikó Katalin elárulta, hogy mivel indítja minden reggelét Fotó / Karikó Katalin

A dokumentumfilmben nemcsak a magyar professzor, hanem férje, Francia Béla, illetve unokája, Alexander Bear Amos is feltűnik.

Ez is érdekelhet: Hatalmas megtiszteltetés érte Karikó Katalint: ezzel a címmel tüntették ki Amerikában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.