Olaszország a koronavírus egyik legjobban sújtott területe volt. A járvány életeket, családokat tett tönkre, és szó szerint borzalmassá tette az emberek mindennapjait. 

Az utcák üresen, az éttermek, üzletek bezárva néztek farkasszemet a járvánnyal hosszú időn keresztül, most azonban újra turisták lepték el az országot.

Olaszország a magyarok egyik legkedveltebb üdülőhelye, ami nem csoda, hiszen a lenyűgöző látnivalók, a tengerparti városok, az olaszos konyha, és a csodás strandok úgy vonzzák a turistákat, akár egy óriási mágnes. Szalai Nóra elmondta, hogy június 28-a óta az egész ország fehér zónába került, ami azt jelenit, hogy már majdnem minden nyitva van, és a maszkhasználat sem kötelező.

"Szép lassan minden jobb lesz, és visszatér minden a rendes kerékvágásba"  

- nyilatkozta egy éttermi dolgozó.

 

"A turizmus ebben a pillanatban teljes bizonytalanságban van. Soha nem lehet előre tudni, mi lesz, ennek ellenére már láthatóan több a turista, az optimizmus, és a fény az alagút végén"  

-mondta egy bolti eladó.

Nos, nem csak a turisták, de a magyar hírességek is Olaszországot választották. Görög Zita fürdőruhában süttette magát az olasz tengerparton, de Gelencsér Timi is a tengerben állva mutatta meg magát.