"Elfogadtam, hogy szakállas vagyok" - nem borotválkozik többet a szakállas nő

Forrás: Vanessa Ramirez -
Vanessa Ramirez szakáll
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vanessa Ramirez 14 éves kora óta próbálja elfogadni magát, mostanra sikerült. Egy betegség miatt nő a szakálla, és eddig folyamatosan rejtegette arcát, de mára letette a borotvát, s büszkén vállalja dús arcszőrzetét.

Vanessa Ramireznél 14 éves korában állapították meg, hogy policisztás petefészek szindrómája van, aminek a tünetei közé tartozik az aknés bőr, a túlsúly, a hajhullás, a rendszertelen menstruáció és a fokozott szőrnövekedés is. Utóbbi keserítette meg leginkább a fiatal lány életét, hiszen az arcán kezdett növekedni a szőr. Legszívesebben elrejtőzött volna a világ elől, sokáig így is tett. Eltakarta az arcát, miután a folyamatos borotválkozás sem hozott megfelelő eredményt.

Nem rejtőzködik tovább Vanessa Forrás: Vanessa Ramirez

"Nagyon utáltam. Eltakartam az arcomat vagy lehajtottam a fejem ... Nem engedtem senkit a közelembe" - mondta Vanessa. Sokáig élt így, de megelégelte az állandó rejtőzködést és úgy döntött, ha nem tehet semmit azért, hogy változtasson az állapotán, akkor egyszerűen elfogadja magát olyannak, amilyen, vagyis szakállasként.

"Ne félj vállalni azt, aki vagy" - üzeni az embereknek Vanessa.

10 híres nő a múltból, akik bizony nem szégyellték, hogy szőrös a hónaljuk - Galéria

A mai szépségideál teljesen elutasítja, hogy egy nőnek bármennyi szőr is legyen a lábán vagy épp a hónalján. Nem is olyan rég azonban teljesen természetes, sőt, szexi volt, ha egy nő bizonyos testrészein nem használt borotvát. Kattints ide a galériánkért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.