Három elképesztő eset: emberek, akik eltűntek és soha senki nem akadt a nyomukra

eltűnt magazin rejtélyes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberek, akiknek rejtélyes körülmények közt nyomuk veszett. Van, akit mind a mai napig hazavár a családja, és sokan sosem adják fel a reményt, hogy újra megöleljék szeretett családtagjukat. 

2014 áprilisában nyomtalanul eltűnt az a felvidéki magyar fiú, aki azóta sem került elő. Princzkel Tamásnak immáron 7 éve, hogy nyoma veszett a Himalájánál található Dingbochéban, ami a Mount Everest alaptábor felé vezető túra egyik legnagyobb települése. A fiatal férfi, úgy tűnt, csak egy rövid időre hagyta el az ideiglenes szállását, hiszen felszerelése, trekking engedélye, útlevele, pénze mind a szálláson maradt. Princzkel Tamás ezt megelőzően már egy éve folyamatosan úton volt kerékpárjával, és addig több, mint 15.000 kilométert tett meg. 2014 márciusában még azt tervezte, hogy két hónapig Nepálban marad. Miután nyoma veszett, nagy erőkkel elkezdték keresni, ám mindhiába, sajnos nem sikerült a nyomára akadni. Magyar hegymászók és a család tagjai is a helyszínre utaztak, hogy segítsék a keresést. Mécs László hegymászó szerint ez az egész helyzet érthetetlen és rejtélyes, ugyanis a környéken mindent átfésültek, mégsem találták meg a felvidéki fiút.

Princzkel Tamás Forrás: 4BAKANCS

Jennifer Kesse 2006-ban, immáron 15 éve, hogy eltűnt, szintén rejtélyes körülmények között. A fiatal lány a floridai Orlandóból tűnt el, miután szerelmével hazatért egy hosszú nyaralásból. Semmi sem utalt arra, hogy bármi oka lenne arra, hogy nyom nélkül eltűnjön. Mindene megvolt. Boldog párkacsolatban élt, munkahelyén pedig töretlenül haladt felfelé a ranglétrán. Szüleivel is jó viszonyt ápolt. Közvetlenül a nyaralás után egy nappal tűnt el, ugyanis este hatkor látták utoljára, mikor végzett a munkahelyén. A fiatal nő nem telefonált sem szerelmének, sem pedig szüleinek, és a telefonja állandóan hangpostára kapcsolt. A gyanakodó szülők úgy döntöttek, elmennek Jennifer lakásához, és megnézik, mi lehet a lányukkal. A nő otthonát érintetlenül találták, tehát erőszakos behatolásnak semmi nyoma nem volt, csupán a ház előtt parkoló autó nem parkolt a helyén. Ami furcsaságnak tűnt , az az előkészített ruha, a fürdőszobában található nedves törülközők, amelyek arról árulkodtak, hogy Jennifer nem sokkal korábban még a lakásban lehetett.

Jennifer Kesse Forrás: Facebook/Find Jennifer Kesse

A rendőrök később megtalálták a nő üres autóját közel a lakásához. A környéken található biztonsági felvételek alapján a hatóságok arra jutottak, hogy valaki leparkolta az autót, majd elsétált onnan. A felvételeken azonban nem látható az illető arca.

1988-ban szintén egy rejtélyes eltűnés történt a New Mexico állambeli Belen városában. Az akkor 19 éves Tara Calico egy őszi napon úgy döntött, hogy kölcsönveszi anyja rózsaszín kerékpárját, majd útnak indult. A megbeszéltek alapján délre kellett volna hazamennie, ám a fiatal lány sosem tért haza.

Tara Calico Forrás: Kym Pasqualini

Az útvonal Tara számára nem volt ismeretlen. A lány, miután biciklire pattant, sárga walkmanjét is magával vitte, és elindult a jól ismert útvonalon. Mivel nem érkezett haza, így az aggódó édesanya értesítette a rendőrdöket, akik bejárták az útvonalat, amelyen Tara közlekedhetett. Az út környékét bejárva később előkerült a lány walkmanje és fülhallgatója, de a biciklije sosem. Szemtanúk szerint az eltűnés napján feltűnt nekik egy világos színű pick-up, amely követte Tarát az úton, alig pár kilométerre a lány otthonától. A rendőrség az ügyet emberrablásként kezelte, de a nyomozás sehová sem vezetett. Később még a nyomozás fellángolt egy-egy állítólagos bizonyíték hevében, de Tara soha többé nem került elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.