Nem keresik tovább Princzkel Tamást Nepálban, aki rejtélyes körülmények között tűnt el a Mount Everest lábánál.

 

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, április 20-án eltűnt egy magyar a Himalájában. A történtek után egy csapat indult a férfi megkeresésére. A legfrissebb jelentések szerint a helyi hatóságokkal is kiegészült kutatás nem hozott semmi eredményt. A rendkívül lehangoló és rejtélyes történet végére nem sikerült pontot tenni - tájékoztatta a 4BAKANCS hegymászóportált Kollár Lajos, a mentőexpedíció hazai kapcsolattartója.

Princzkel TamásForrás:4bakkancs.hu

Szinte nincs olyan hely a környéken, amit többször át ne néztek volna a part és folyómederrel együtt, de semmi nyomra nem akadtak. A német képviselet segítségével a helyi TV-ben is közzétették a rendőrségi keresést, de eddig szintén nincs eredménye. A család tagjai és a keresésben részt vevő Mécs László és Szlankó Zoltán hegymászók hamarosan hazautaznak a nepáli fővárosból.

Princzkel Tamás eltűnése egyáltalán nem egyedi eset. Egy helyi idegenvezető irodát szervező vállalkozó elmondása szerint az elmúlt években több mint 25 támadás történt turistacsoportok és hegymászók ellen abban a térségben, ahol Princzkel Tamás eltűnt.