A családot úgy kell működtetni, mint egy vállalatot: éves célokat és meetingeket vezetett be egy anyuka

Forrás: 123RF -
anyaság célkitűzés család célok gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy háromgyerekes anyuka szerint, - aki business coach-ként dolgozik -, a családokat úgy kell működtetni, mint egy nagyvállalatot: szükség van havi és éves célokra, negyedéves meetingekre és négyszemközti értékelő ülésekre. 

A surrey-i 57 éves Rita Chowdhry úgy véli, hogy a szülőknek a világ legsikeresebb cégeinek napi működésében alkalmazott struktúrát és folyamatokat kell bevetniük a célok érdekében. Nyolc évvel ezelőtt kezdte bevezetni a keretrendszert családja mindennapjaiba.

A család rendszeresen összeül, hogy célokat tűzzenek ki és értékeljék azokat. Forrás: 123RF

Első körben elvégeztetett a családtagokkal egy 10 perces online pszichometriai tesztet, hogy azonosítsa saját, férje és gyermekei személyiségtípusait. Rita 12 értéket is meghatározott, amiket a családtagoknak szem előtt kell tartania. A család minden év januárjában éves célokat határoz meg, valamint heti találkozókat is tartanak, amiken mindenki részt vesz és értékelik, hogyan haladnak a kitűzött célok felé - írja a Daily Mail.

- nyilatkozta az édesanya, aki 2013-ban kezdte alkalmazni ezt a módszert, miután három hónap alatt elveszítette az anyósát és az apósát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.