Egy háromgyerekes anyuka szerint, - aki business coach-ként dolgozik -, a családokat úgy kell működtetni, mint egy nagyvállalatot: szükség van havi és éves célokra, negyedéves meetingekre és négyszemközti értékelő ülésekre. 

A surrey-i 57 éves Rita Chowdhry úgy véli, hogy a szülőknek a világ legsikeresebb cégeinek napi működésében alkalmazott struktúrát és folyamatokat kell bevetniük a célok érdekében. Nyolc évvel ezelőtt kezdte bevezetni a keretrendszert családja mindennapjaiba.

A család rendszeresen összeül, hogy célokat tűzzenek ki és értékeljék azokat.Forrás: 123RF

 Első körben elvégeztetett a családtagokkal egy 10 perces online pszichometriai tesztet, hogy azonosítsa saját, férje és gyermekei személyiségtípusait. Rita 12 értéket is meghatározott, amiket a családtagoknak szem előtt kell tartania. A család minden év januárjában éves célokat határoz meg, valamint heti találkozókat is tartanak, amiken mindenki részt vesz és értékelik, hogyan haladnak a kitűzött célok felé - írja a Daily Mail.

A család a legfontosabb csapat, aminek valaha is a részese lehetsz, ezért keményen kell dolgoznunk a családtagok közötti erős kötelék megteremtésén. Miért bízzuk a véletlenre, hogy az egyes gyermekek milyen értékrendet alakítanak ki?"

- nyilatkozta az édesanya, aki 2013-ban kezdte alkalmazni ezt a módszert, miután három hónap alatt elveszítette az anyósát és az apósát. 

 Ez is érdekelhet: Ez az édesanya megcsinálja a gyerekek helyett a házi feladatot: ezért döntött így