Hevesi Kriszta a tinikről: riasztó, hogy már ilyen fiatalon fájdalmas az együttlét

pszichológus Hevesi Kriszta pszichológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hevesi Kriszta megdöbbentő őszinteséggel mesélt a videócsatornáján arról, hogy milyen problémával keresik fel a leggyakrabban a tinik, illetve szüleik.

A dögös szexuálpszichológus szerint a kamaszokat a YouTube-on és TikTokon érdemes felvilágosítani a nemi élettel kapcsolatban - írja a Bors.

Hevesi Kriszta elárulta, mi a tinik leggyakoribb panasza Life TV

– Fiatalok esetében „az első csókot" nézték meg nagyon sokan, illetve a szexuális együttlét közben megélt fájdalom lett az egyik listavezető. Riasztó, hogy az egyik leggyakoribb esetem, miszerint 17 év körüli lányok (pontosabban az édesanyjuk) keres meg azzal, hogy a lánynak vaginizmusa van – ami a hüvelybemenet görcsös összehúzódását jelenti a korábban megtapasztalt fájdalom nyomán, ellehetetlenítve a behatolást, a nőgyógyászati vizsgálatot, s gyakran akár a tamponhasználatot is –mesélte Kriszta.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.