Óriási balhé lett Izlandon, miután kirúgtak egy nőt a Sky Lagoon nevű fürdőhelyről, amiért melltartó nélkül fürdött. A házirendben csupán annyi szerepelt, hogy nemtől függetlenül kötelező a fürdőruha használata, aminek a hölgy eleget is tett.

Diljá Sigurðardóttir épp a barátjával ünnepelte az évfordulójukat a Sky Lagoon nevű fürdőhelyen Izlandon, amikor a vezetőség felszólította, hogy takarja el a kebleit.

A fiatal nő ekkor határozottan kijelentette, hogy a házirendben mindössze annyi szerepel, hogy nemtől függetlenül fürdőruha kötelező a fürdőruha használata, és ő viselt is egyet, igaz, melltartó nélkül. A fürdő egyik vezetője ezután - arra hivatkozva, hogy a „más kultúrákból érkezőket" zavarhatja a látvány - a biztonsági szolgálattal kikísértette a nőt.

Sigurðardóttir az egyik helyi lapnak azt nyilatkozta, az esettel megszegték az izlandi esélyegyenlőségi törvényt, amely kimondja, hogy senkit nem érhet semmilyen megkülönböztetés a neme miatt.

A hölgy a jelek szerint példát statuált, hiszen Dagný Pétursdóttir, a Sky Lagoon ügyvezető igazgatója bejelentette: mostantól minden nem számára engedélyezett, hogy fedetlen felsőtesttel használja a fürdőhelyet - írja a Grapevine.