Kirúgtak egy nőt a fürdőhelyről, mert fedetlen keblekkel strandolt - végül mégis ő nyert

Forrás: Shutterstock -
balhé strand Izland monokini fürdőruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási balhé lett Izlandon, miután kirúgtak egy nőt a Sky Lagoon nevű fürdőhelyről, amiért melltartó nélkül fürdött. A házirendben csupán annyi szerepelt, hogy nemtől függetlenül kötelező a fürdőruha használata, aminek a hölgy eleget is tett.

Diljá Sigurðardóttir épp a barátjával ünnepelte az évfordulójukat a Sky Lagoon nevű fürdőhelyen Izlandon, amikor a vezetőség felszólította, hogy takarja el a kebleit.

A fiatal nő ekkor határozottan kijelentette, hogy a házirendben mindössze annyi szerepel, hogy nemtől függetlenül fürdőruha kötelező a fürdőruha használata, és ő viselt is egyet, igaz, melltartó nélkül.

A fürdő egyik vezetője ezután - arra hivatkozva, hogy a „más kultúrákból érkezőket" zavarhatja a látvány - a biztonsági szolgálattal kikísértette a nőt.

Sigurðardóttir az egyik helyi lapnak azt nyilatkozta, az esettel megszegték az izlandi esélyegyenlőségi törvényt, amely kimondja, hogy senkit nem érhet semmilyen megkülönböztetés a neme miatt.

A hölgy a jelek szerint példát statuált, hiszen Dagný Pétursdóttir, a Sky Lagoon ügyvezető igazgatója bejelentette: mostantól minden nem számára engedélyezett, hogy fedetlen felsőtesttel használja a fürdőhelyet - írja a Grapevine.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.