Megdöbbentő titkokról rántotta le a leplet az élményfürdőkkel kapcsolatban az úszómester: "Ők is belepisilnek a medencébe"

medence úszómester titok fürdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan meghökkentő titokról rántották le a leplet az élményfürdőkben dolgozó úszómesterek, amelyekre eddig gondolni sem mertünk. 

Dübörög a nyár, a kánikula, ilyenkor nincs is jobb hely a vízpartnál vagy a különféle csúszdákkal tarkított élményfürdőknél. Ám arra valószínű kevés embernek van reális rálátása, hogy ezek az élményfürdők hogyan is működnek valójában, milyen sűrűn és hogyan tisztítják a medencéket.

A BuzzFeed víziparkok dolgozóit kérték meg arra, hogy meséljenek munkájuk kulisszatitkairól, ők pedig meghökkentő őszinteséggel árultak el elég gusztustalan és furcsa dolgokat.

Fontos megjegyezni, hogy az alább felsorolt dolgok nem feltétlenül igazak minden egyes fürdőre, ezek csupán egy-egy konkrét helyről kiragadott példák.

Az úszómesterek is belepisilnek a medencébe

"Néha csak ezért ugrunk be a vízbe egy-egy esetnél, hogy gyorsan elvégezzük a folyó ügyeinket. Nem véletlenül van kiírva, hogy nem szabad inni a medence vízéből..." - mesélték az úszómesterek.

Előfordul, hogy emberi ürüléket halásznak ki a medencéből

"Egyszer valaki betört éjszaka és a medence közepére ürített. Az egyik úszómesternek be kellett mennie, hogy kihalássza a vízből a székletet. Másnap nagyon rosszul lett, és egy hétig képtelen volt dolgozni" - árulta el az egyik dolgozó.

Olykor megdöbbentő dolgok úszkálnak a víz felszínén a medencékben (A kép illusztráció) Forrás: shutterstock / Készítette: Kateryna Mostova

A medencék takarítása nem annyira alapos, mint azt gondolnánk

"Ha esetleg valaki rosszullét következtében a medencében dobja ki a taccsot, csak egy üveg fertőtlenítőt öntünk a medencébe ahelyett, hogy rendesen kitakarítanánk. Ezért van az, hogy a legtöbb úszómester nem akar úszni a medencékben, hacsak nem feltétlenül szükséges."

"A hullámmedencét, illetve a sekélyebb vizű medencéket csak hetente egyszer, vasárnap takarítjuk, ezért azt ajánlom, hogy hétfőn menjetek víziparkba fürdeni" - tették hozzá.

Van, hogy hagyják magától lebomlani a vízben került ürüléket

"Elég undi dolgokat szoktunk találni a vízben: használt óvszereket, használt pelenkákat és sok-sok fekáliát. Utóbbit nem is mindig szedjük ki a vízből, kivárjuk, amíg a klórtól lebomlik" - avattak be az úszómesterek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.