Rejtelmes, elhagyatott villára bukkantak a fürdőzők a tengerparton - Özönlenek ide a turisták

Villa videó El Salvador elhagyatott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az El Salvador-i La Puntilla Beachen fedeztek fel az arra járók egy romos és elhagyatott épületet, ami egykor valakinek a nyugalmat és a békét jelentette a parton. Amióta rátaláltak, sorra mennek a turisták, hogy megnézzék a különleges villát. 

Néhány hete kapott óriási figyelmet az elhagyatott villa, amiről egy népszerű salvadori videós, Cholopanza készített videót a TikTokra, és a YouTube-ra. Azóta számtalan ember tett már látogatást a vízparti épületnél, hogy felvételeket és fotókat készítsenek.

Az egyik népszerű legenda szerint a romos villát egy trópusi hurrikán tette le a jelenlegi helyére több mint húsz évvel ezelőtt. Mint kiderült, 1998-ban hatalmas pusztítást végzett El Salvadorban a több mint 9000 ember életét kioltó, Mitch nevű hurrikán, így mendemonda akár igaz is lehet.

Egy helyi lap szerint a villa eredetileg hotelnek készült hosszú évekkel ezelőtt. A tulajdonosok azért húzták fel a víz közvetlen közelében, hogy minél több pénzt elkérhessenek a vendégektől. A tervet azonban romba döntötték a folyamatos viharok, amelyek lakhatatlanná tették az épületet.

Ezt követően egy időre egy keresztény egyház vette birtokába, azonban rövidesen ők is belátták, hogy a villa lakhatatlan és életveszélyes. Az épület azóta teljesen elhagyatott és elfeledett is volt, amíg Cholopanza meg nem mutatta a közösségi médiában - írja az Odditycentral.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.