Tilly László lakásszövetkezeti elnök felkavarta az állóvizet, amikor szóvátette, több egyedülálló idős ember halt meg rejtélyes körülmények között, miután eltartási szerződést kötöttek.

A helyi lakásszövetkezet egy plakátot helyezett ki több társasházban is, melyeken arra figyelmeztetnek, hogy a lakók legyenek óvatosak, ha bárki is eltartási szerződést akarna velük kötni. Ugyanis a környéken már többen elhunytak nem sokkal azután, hogy eltartási szerződést kötöttek. Tilly László lakásszövetkezeti elnök, úgy tűnik, darázsfészekbe nyúlt, amikor ezt a témát kezdte el feszegetni.

A piacon, ahol vásárolni szoktam, az egyik zöldségesnek azt mondták, hogy ne csodálkozzak, ha golyót kapok a fejembe. Azon viszont meghatódtam, hogy amikor a cikkek megjelenése után először mentem a Kórház utcai piacra, a zöldségesek felállva megtapsoltak"

- mesélte László a Ripostnak, aki azt is elmondta, hogy rengetegen tudnak a lakásmaffia módszerére emlékeztető lakásszerzésről, de sokan nem mernek megszólalni a témában, mert félnek. 

A környéken már többen elhunytak nem sokkal azután, hogy eltartási szerződést kötöttek.Forrás: Thinkstock

Az interneten is számos komment érkezett az ügyben, van, aki úgy gondolja, hogy nem magányos elkövetőkről van szó, hanem egymást ismerő, rokoni viszonyban álló személyekről. 

A nagynéném 2001-ben került a lakásmaffia karmai közé. Ott a háziorvos adta le a listát azokról az idősekről, akiknek nem volt egyenes ági leszármazottja. Egy családtagom perrel tudta csak visszaszerezni a lakást..." - írta a neten egy kommentelő.

Az óbudai gyanús halálesetek a rendőrség érdeklődését is felkeltették, jelenleg is vizsgálják, történt-e bűncselekmény.