Mila Kunis és Ashton Kutcher egy podcast-adásban árulták el, hogy ők nem fürdetik meg mindennap a gyerekeit, csak akkor, ha koszosak. A gyerekorvos szerint ez egyáltalán nem egészségtelen.

A két hollywoodi színész, Mila Kunis és Ashton Kutcher nemrég árulták el, hogy ők bizony nem fürdetik meg minden nap a gyerekeiket. A 6 éves Wyattet és a 4 éves Dimitrít csak akkor teszik kádba, ha tényleg piszkosak.

"Úgy nőttem fel, hogy nem volt meleg víz gyerekkoromban, úgyhogy nem zuhanyoztam gyakran. De a gyerekeimet sem mosdatom meg minden nap, és én nem az a szülő voltam, aki fürdette az újszülött babáit" - vallotta be Kunis egy podcast-adásban.

Mila Kunis és Ashton Kutcher csak akkor fürdetik meg a gyerekiket, ha koszosakFotó / AFP

"Ha látod, hogy koszosak, mosd meg őket. Egyébként nem szükséges" - tette hozzá a férje, Kutcher.

Daniel Ganjian gyerekorvos szerint a hollywoodi sztárpár helyesen cselekszek, ugyanis a testünk természetes olajokat termel, hogy hidratálja és védje a hajunkat, bőrünket. Jó, ha ebbe a természetes folyamatba nem avatkozunk bele túl gyakran. Amerikai bőrgyógyászok szerint is az az egészséges, ha a babákat kétszer egy héten, a picit idősebb gyerekeket legalább egyszer egy héten megmosdatjuk - írja az Insider.

Ganijan szerint  a fürdés gyakoriságát inkább csak a pubertás kor elején, tíz éves kor körül érdemes megnövelni.