Polgármesterből egy kukásautó sofőrje lett: így él most a nő

kukás kukásautó polgármester karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem átlagos Ann-Sofie Hermansson története: a nő ugyanis Göteborg polgármesteréből egy kukásautó sofőrje lett. 

Ann-Sofie Hermansson 2016 és 2018 között volt Göteborg polgármestere. 2018 márciusában aztán a városi tanács megtiltotta a Burka Songs 2.0 című dokumentumfilm bemutatóját, Hermannson belekeveredett egy olyan vitába, amelyből nem jött ki jól. Pártja kihátrált mögüle, ő pedig távozni kényszerült polgármesteri posztjáról.

Ann-Sofie Hermansson éles karrierváltásba kezdett: azóta is egy hulladékgyűjtő cégnél vezet egy kukásautót. A Politicónak adott interjúja szerint boldog, mert polgármesterként mindenért őt hibáztatták, most viszont mindenki türelmes vele, a lakók pedig megköszönik neki, hogy megszabadítja őket a szemetüktől. Mosolyognak rá, integetnek neki, elégedettek a munkájával - írja az Euronews.

Ő az egyetlen nő a sofőrök között, elmondása szerint lóg rajta a munkaruha, mert a cégnél azóta sem készült az ő méretére való. Reggel nyolcig már ötven címre megy, aztán tart egy rövid ebédszünetet és további nyolcvan hát szemetét üríti ki. Még tizenkilenc éves volt, amikor édesapja tanácsára megszerezte a teherautóra való jogosítványt. Azt mondta neki, hogy jó lesz biztonsági tartaléknak, ha nem megy a politika. Úgy tűnik, igaza lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.