A 60-as Pista gazda a Házasodna a gazda történetének legidősebb párkeresője, ettől függetlenül hozzá is szép számmal  jelentkeztek korban hozzá illő hölgyek.

Pista gazda még nem tett le róla, hogy rátaláljon a szerelem. Leendő társával kapcsolatban három fő elvárása van: szeresse a tanyát, ahol él, szeresse azt, amivel foglalkozik és lehetőleg őt is szeresse. 60 felett azért megváltoznak a prioritások, már nem a külsőségekkel foglalkozik az ember - írja a Story Magazin.

Már nem az a fontos, hogy egy nőnel mekkora a mellbősége vagy a csípőmérete. Sokkal inkább az, hogy milyen élettapasztalattal rendelkezik. ... Talán közhelyesen hangzik, de tisztességes és őszinte nőre vágyom. Azért a kalandorok se kíméljenek, de ők nem jönnek be annyira"

- nyilatkozta Pista gazda, akinek elvált férfiként sosem volt gondja az ismerkedéssel. A randikra általában meghívja a hölgyeket a tanyára és ott próbálja elkápráztatni őket. A problémák általában a kapcsolatok későbbi fázisában adódnak.

Pista gazda olyan asszonyt keres, akivel jókat tudnak beszélgetni és nagyokat romantikázni a tanyán a kemence előttForrás: RTL Klub

A mai nők a városi életet kedvelik. Nagy részük nincs hozzászokva ahhoz, ahogy nálam mennek a dolgok. Nálunk például egy hónapra előre kell bevásárolni."

A gazda a sminket sem szereti, ő a természeteség híve. Szeret hosszan udvarolni, virágot vinni a nőnek. Számára az a jó ismerkedés, ha hónapokig tart, amíg eljutnak az ágyig. Leginkább olyan asszonyt keres, akivel jókat tudnak beszélgetni és nagyokat romantikázni a tanyán a kemence előtt.