Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok elárulta, hogy folytatja-e a versenyzést

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini -
kardvívás olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A róla készült dokumentumfilmnek nem, de pályafutásának reméli, lesz folytatása – ezt Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó mondta az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorában szerdán este. A kardvívás történetében egyedülálló eredményt elérő sportoló Csitári Gergelynek elárulta, mit érzett Tokióban a győztes tus után, és azt is, hogy ellenfele mit mondott neki az éremosztó ceremónia előtt.

A kardvívás történetében még soha senkinek nem sikerült három egymást követő olimpián aranyérmet szereznie. Szilágyi Áronnak igen. A 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpia után Tokióban ismét olimpiai aranyat szerzett kardvívásban.

Szilágyi Áron három olimpiai érem után is folytatja Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A háromszoros olimpiai bajnok az Én Vagyok Itt! stúdiójában őszintén beszélt érzéseiről.

Bár azt még nem tudta pontosan megmondani, hogy mikor megy legközelebb edzésre, de az biztos, hogy megteszi, hiszen folytatja a sportolást.

„Nem látok semmiféle okot arra, hogy miért ne folytassam a vívást. Szeretek a páston lenni, jól érzem magam a közegben, viszonylag jól megy, úgyhogy biztosan folytatom. Hogy ez meddig tart majd ki, nem látom előre, de úgy érzem, ebben a rövidített három éves olimpiai ciklusban még lesz elég energiám, erőm" – szolgált jó hírrel a nézőknek Szilágyi Áron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.