Kísérteties a hasonlóság: lehet, hogy több bankot is kirabolt az újpalotai bankrablás gyanúsítottja?

Forrás: Shutterstock -
Pécs bankrablás Újpalota rabló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kísérteties a hasonlóság a két hete, Újpalotán történt és a tavalyi pécsi bankrablás között. A két eset módszere, ideje, de még a technikája is megegyezik, így nem kizárt, hogy azonos rabló követte el a két bűntettet. 

Két hete Újpalotán raboltak ki egy bankfiókot. A rabló egy szalmakalapban és piros táskával tért be a bankba és megvárta, amíg minden bezár. Ezután fogott fegyvert, vagy annak látszó tárgyat a bankosokra, akik a pánikgombbal értesítették a rendőrséget. Hiába értek oda hamar a hatóság emberei, a férfi BKV-val menekült el a 3 millió forinttal együtt.

Ez a bankot rabolta ki a szalmakalapos rabló a 15. kerületben. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy biztonságtechnikai vonalon dolgozó olvasó hívta fel a Bors figyelmét arra, hogy az eset kísértetiesen hasonlít a tavalyi újpalotai bankrablásra, mely máig megoldatlan. A pécsi rabló tavaly májusban sétált be a Komlói út egyik takarékjába, méghozzá több réteg ruhába beöltözve, szájmaszkban, és szintén több millió forintot zsákmányolt, majd az újpalotai rablóhoz hasonlóan nyomtalanul eltűnt.

A két rablás kísértetiesen hasonlít egymásra: módszerei, ideje és technikája is megegyezik. A Bors megkérdezte a rendőrséget, hogy vizsgálják-e a két eset közötti összefüggéseket, azonban ebben a kérdésben nem adtak tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.