A hongkongi döntéshozók kivételt tettek Nicole Kidmannel, aki felmentést kapott a  karanténkötelezettség alól. Az ügy hatalmas felháborodást keltett.

Nicole Kidman egy héttel ezelőtt Sydney-ből utazott Hongkongba, mivel ő a producere egy ott készülő sorozatnak. A színésznőnek a szigorú járványügyi szabályok miatt hivatalosan még karanténban kellene lennie, ugyanis Ausztráliából minden beoltott beutazó 7 napig nem hagyhatja el a hotelszobáját. 

A népszerű színésznőt azonban az elmúlt napokban már többen is látták vásárolgatni. Sokakban felvetődött a kérdés, hogyan lehetséges, mikor a helyiek már lassan két éve a saját lakásaik rabjai.

Nicole KidmanHBO

A hatalmas felháborodás miatt a Kereskedelmi és Gazdaságfejlesztési Iroda végül kiadott egy közleményt, amiben elárulták, hogy Kidman felmentést kapott a karanténkötelezettség alól. Döntésüket azzal magyarázták, hogy az amerikai producer filmjének forgatása „elősegíti Hongkong gazdaságának szükséges működését és fejlődését".

A fentieket olvasva a helyiek kifakadtak a rendkívüli kivételezés miatt, különösen azért is, mert sok hongkongit azért nem engednek haza, mert nincsenek beoltva, illetve bizonyos országból beutazókra akár 21 napos karanténkötelezettséget is kiszabnak - írja a Deadline.

Nicole Kidman őszinte vallomása: ettől retteg a legjobban