Szinetár Dóra éppen kisfiát altatta el, majd végigfutotta a híreket és teljesen összeszorult a szíve attól, amit az afgán gyermekek helyzetéről olvasott. 

Szinetár Dóra éppen az ölében altatta el kisfiát, amikor azon kezdett el gondolkozni, hogy bukóra hagyja-e az ablakot, vagy inkább csukja be az ablakot az éjszakára. Végül a zárt ablak mellett döntött, de később elszégyellte magát, hogy ilyen dolgokon dilemmázik, míg a világ másik felében kisgyermekek kerülnek nap mint nap veszélybe.

A színésznő erről elmélkedett Instagram-posztjában és mellé egy szívfacsaró videót is posztolt:

Aztán miután elaludt kijöttem a szobájából és végigfutottam a híreket. És akkor szembesültem vele, hogy pár országgal arrébb épp egy terrorszervezet kezére kerül Afganisztán fővárosa (is). Ma pedig már családok az utolsó életben maradási lehetőségükért rohannak a reptér felé, hogy elhagyhassák a poklot, ami ott rájuk vár. Ugyanolyan kisfiúkkal, mint az én kisfiam. Ugyanolyan ártatlan, tündéri gyerekekkel, akik nyilván mit sem értenek abból, ami körülöttük történik. Csak a rémületet látják a szüleik szemében, a fegyverropogást hallják, és megélik nemsoká, ahogy porrá omlik a jelenük és a jövőjük. Nem akarok belegondolni, mi vár ott egy olyan gyönyörű 13 éves kamaszlányra, mint az én lányom, vagy hogyan lesznek tömegsírba lőve az olyan életerős csodálatos fiatalemberek, mint a nagyfiam. Nem akarok belegondolni, mert sikítani tudnék a tehetetlenségtől.Felfoghatatlan ami történik. És mi kisemberek is végig nézzük. Mert nem tehetünk mást. Egyet tehetünk. Ki-ki a maga vallása, hite szerint imádkozhat értük. Legalább a gyerekekért. Mert ők aztán igazán nem tehetnek semmiről.... Kérheti mindenki a maga Istenét, hogy legyen még valaha az afgán édesanyáknak az a legnagyobb problémájuk, hogy bukóra hagyják-e éjszaka az ablakot."