A királynő úgy döntött, hogy nem tűri tovább csendben Harry és Meghan őszinteségi rohamait, amikben leginkább a királyi családot támadják. II. Erzsébet egy rágalmazásra szakosodott ügyvédet fog felkérni, hogy perelje be a hercegi párt, amennyiben tovább folytatják a rágalmazást. 

II. Erzsébet eddig csendben és méltósággal tűrte Harry és Meghan támadásait, de "ami sok, az sok". A királynőnél betelt a pohár, már egyeztetett egy jogi csapattal, aminek az lesz a feladata, hogy beperelje a hercegi párt, ha tovább folytatják a rágalmazást. A királynő nagyon elkeseredett az elmúlt időszak támadásai miatt és attól tart, hogy Harry könyvének megjelenésével ez csak fokozódni fog - írja a news.com.au.

II. Erzsébet brit királynőnél betelt a pohár: jogi csapatot fogadott.Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Wpa Pool

A királynőnél és a királyi családnál is van egy határ, mennyit képesek tolerálni. Jogászokat fogadtak. Ezt tudatni fogják Harry-vel és Meghan-nel is, hogy az ismételt rágalmazások már nem fognak büntetlenül maradni"

- nyilatkozta egy királyi forrás. 

A királyi család most leginkább Harry könyve miatt aggódik. Ha Harry bárkit megnevez a könyvben és közvetlenül megvádolja valamivel, ami rágalmazásnak minősül, az már sértheti a család magánélethez való jogát és perhez vezethet. Elképzelhető, hogy a jogi csapat már előzetesen felveszi a kapcsolatot a könyv kiadójával is, hogy tájékoztatást kérjen annak tartalmáról.

Kapcsolódó hír: Harry botránykönyve miatt Kamilla járhat a legrosszabbul: minden oka megvan a félelemre