Willi Weber és Michael Schumacher két évtizeden keresztül a Forma-1 álompárosa volt, fantasztikus sikereket értek el együtt és nagyon jó barátok voltak. Az ex-menedzser azonban Corinnának köszönhetően nem látta Schumachert 2013 óta.

Michael Schumacher és Willi Weber két évtizeden keresztül dolgoztak szorosan együtt. Hiába értek el fantasztikus sikereket, Willi Weber ma már nem része Michael Schumacher életének.

Egészen a mai napig: se egy telefonhívás, se egy levél. Az elsöprő fájdalomnak azon a napján kitörölt az életéből. Miért vagyok ennyi év után csak egy elhasználódott gumiabroncs a felesége számára, miért  nem vagyok megfelelő? Miért nem látogathatom meg Michaelt? Miért büntetnek engem? 

- szólalt fel Willi Weber. 

Michael Schumacher és egykori menedzsere, Willi Weber fantasztikus sikereket értek el.Forrás: ddp images via AFP/Sascha Schuermann

A menedzser 2013 decemberében látta utoljára Schumachert. Néhány nappal később a hétszeres világbajnok súlyos síbalesetet szenvedett a francia Alpokban. Azóta teljesen el van zárva a nyilvánosság elől, semmit nem tudni a jelenlegi állapotáról. Willi Weber tisztában van vele, hogy ő is hibázott,  mert nem rohant azonnal a kórházba, amikor megtörtént a tragédia. Mivel nagy volt a felhajtás a Forma-1-es autóversenyző körül, nem akart zavarni. Azóta ezt már ezerszer megbánta - írja a Welt.

Szomorú voltam, szenvedtem, mint egy kutya. Az emlékek újra és újra előjöttek, mert újra és újra rákérdeztek. Újra és újra küszködtem vele. De valamikor - még azután is, hogy Corinna nem engedte, hogy lássam - húznom kellett egy határt"

- nyilatkozta Weber, aki önéletrajzi könyvet ír, ami szintén feltépte a fájdalmas sebeket. Az egykori menedzser azt is hozzátette, kicsit többet tud arról, hogy van Schumacher, mint a nyilvánosság, de erről nem szeretne beszélni.