Beperelte a Nirvanát Spencer Elden, aki meztelen csecsemőként a zenekar ikonikus borítóján szerepelt

pereskedés szexuális kizsákmányolás Nirvana Nevermind Spencer Elden
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfi, aki csecsemőként a Nirvana "Nevermind" című ikonikus albumának borítóján szerepelt, most szexuális kizsákmányolással vádolja a zenekar életben maradt tagjait és 150 ezer dollárra (kb. 44 millió forint) pereli őket. 

A Nirvana Nevermind lemeze minden idők egyik legkeresettebb albuma, több mint 30 millió példányban kelt el világszerte. Borítója, melyen egy pucér csememő úszkál, ikonikussá vált az idők során. Most azonban Spencer Elden, aki azóta felnőtt férfivé érett, azt állítja, hogy a zenekar megsértette a gyermekpornográfiai törvényeket a fényképével, és szexuális kizsákmányolással vádolja őket - írja a TMZ.

Elden azt állítja, hogy 4 hónapos korában nem tudott hozzájárulni a fényképen való megjelenéshez, ahogy törvényes gyámjai sem. Állítása szerint a zenekar megígérte, hogy nemi szervét matricával fedik majd le az album borítóján, de ez soha nem történt meg. A férfi azt állítja, hogy egy életen át tartó törést okozott benne, hogy csecsemőként a borítón szerepelt.

Spencer Elden pereli a Nirvanát és a Curt Cobain alapítványt. Forrás: Twitter/Michael Baysed

Kirk Weddle, a fotós édesapja barátja volt, ő hívta meg a férfit és kisbabáját egy forgatásra, melyből megszületett minden idők egyik legikonikusabb lemezborítója. Egy ideig, úgy tűnik, Spencer Eldennek sem volt ezzel problémája, még a Nevermind szót is a mellkasára tetováltatta. A férfi akkor változtatta meg a véleményét, amikor megkereste a Nirvanát egy együttműködéssel kapcsolatban, ők viszont a menedzsereikhez és ügyvédeikhez irányították.

- tette fel a kérdést Spencer, aki közben arra is rájött: nem volt beleszólása 30 évvel ezelőtt abba, hogy pucéran egy lemezborítóra került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.