5 napi rutin, amivel késleltethetjük az öregedést

Forrás: Shutterstock -
öregedés fiatalság magazin egészség rutin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belegondoltunk már abba, hogy mennyi praktikát olvashatunk nap mint nap az öregedés lassításáról? Szinte mindegyik tálcán kínálja a megoldást fiatalságunk megőrzése érdekében. Tudnunk kell azonban, hogy ez egy olyan folyamat, amely mindannyiunkat érint, és ez az élet természetes velejárója. Vannak azonban olyan praktikák, amelyekkel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ez a folyamat minél inkább kitolódjon.

Természetesen azzal nincs semmi baj, ha apró ráncokat vélünk felfedezni az arcunkon, hiszen azok a bizonyos mosolyvonalak azt bizonyítják, hogy örömteli életet élünk, és sok minden mosolyra fakasztott már bennünket az életünk során. De természetesen nem árt, ha odafigyelünk testünk jelzéseire, és olyan tápanyagokkal, vitaminokkal látjuk el, amelyek teljesen hasznosulnak a szervezetünkben.

A fényvédelem mindennek az alapja

A napfény okozta öregedés jeleinek - például ráncok, érdes foltok, megereszkedés és a bőr elszíneződése - csökkentése érdekében jó, ha SPF-et tartalmazó termékeket használunk. A szakemberek minden alkalommal felhívják a figyelmet a fényvédelem fontosságára, és arra, hogy ez ugyanolyan rutin kell legyen, akárcsak a fogmosás. Minden reggel legalább 30 SPF-et tartalmazó arckrémet/ hidratálót kenjünk az arcunkra, ugyanis ezzel ellensúlyozhatjuk a nap káros sugarait.

Első számú oka a ráncoknak és a pigmentfoltjainknak az UV sugárzás, ezért a fényvédelem rendkívül fontos, hogy egészséges, ragyogó bőrünk megmaradjon.

A fényvédelem mindennek az alapja Forrás: Shutterstock

Nem győzzük hangsúlyozni a sport fontosságát

2014-ben 20 és 84 év közötti felnőttek csoportja vett részt az ontariói McMaster Egyetemen által végzett kutatásban. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a 40 év feletti, rendszeresen sportoló résztvevők bőre megközelítette a 20 és 30 év közötti emberek bőrének állapotát. A testmozgás olyan anyagokat szabadít fel a szervezetben, amelyek lassíthatják a bőr öregedését, és akár vissza is fordíthatják a bőr öregedésének folyamatát azoknál az embereknél, akik késő életük során válnak aktívabbá.

Kapcsolódj a természethez

Ismered azt a mondást, hogy amikor fiatalabbnak érzed magad, fiatalabbnak is látszol? Itt az ideje visszatérni a természethez. Egy 2016 -os tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy a szabadban töltött idő boldogabbá és energikusabbá tehet, ami miatt fiatalosabbnak érezzük magunkat. Ha nem szeretnénk hosszú túrákon részt venni, biciklizzünk vagy sétáljunk egyet parkban - ugyanolyan hatása lesz, és hozzájárul a fiatalosabb megjelenéshez.

Kapcsolódj a természethez Forrás: Shutterstock

Kössük copfba a hajunkat

Ez egy gyors és egyszerű művelet, és a frizuránknak hála, fiatalosabb megjelenést kapunk. A feszes lófarok azonnal az arcunkra helyezi a hangsúlyt, kiemeli a szemet, szemöldököt és arccsontot is. A kicsit lazább lófarok fiatal és vagány. Kísérletezzünk kedvünk szerint!

Aludjunk a hátunkon

Ki hitte volna, hogy ez az alvási póz segít a fiatalságunk megőrzésében. Amikor a hasunkon vagy az egyik oldalunkon alszunk, állandó nyomást gyakorolunk az arcra, ami idővel „alvási vonalakat" hagyhat az arcunkon. Van azonban egy másik, jó megoldás: ha a a hátunkon alszunk, minden nyomást leveszünk az arcunkról. Ha imádsz hason fekve aludni, akkor számodra nem lesz egyszerű a pozícióváltás, de mindenképpen érdemes kitartani, ha fiatalosabb arcbőrt szeretnél.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.