bangladesi sziámi ikrek otthon fejlődés születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén volt az első alkalom, hogy a bangladesi sziámi ikrek otthon, két különálló gyermekként a szeretteikkel ünnepelték a születésnapjukat.

Dr. Csókay András, a Honvédkórház Semmelweis-díjas idegsebésze, azzal írta be a nevét a nemzetközi orvostörténelembe, hogy csapatával szétválasztott egy, a fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt.

Rabeya és Rukaya két évvel ezelőtt esett át az életmentő műtéten, amelynek köszönhetően, megannyi vizsgálat, műtét és tűszúrás után, idén először otthon ünnepelhették a születésnapjukat.

A koronavírus ellenére az orvosok, segítő önkéntesek több alkalommal is meglátogatták a kislányokat.

Dr. Pataki Gergely, a bangladesi plasztikai és helyreállító sebészeti missziók vezetője elmondta, hogy a rehabilitáció folyamatos, Rabeya épp abban a korban van, amikor nagyon érdekli a környezete, szereti felfedezni a világot. Használja a kezét, beszél, fut, magyarul dalol, sőt, már óvodába készül, mint bármely más vele egykorú kislány. Testvére bár halmozottan sérült, de él, szeret a szabadban, társaságban lenni.. Sokan mondják, az is csoda, hogy mindketten életben vannak - írj a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.