A minap robbant a hír, miszerint Rúzsa Magdi hármas ikrekkel várandós. A ritka terhességgel kapcsolatban megszólalt az énekesnő orvosa is.

Rúzsa Magdi és párja 10 éve élnek boldog házasságban, a gyerekvállalással azonban mostanáig vártak. Nagyon meglepődtek, amikor az orvos bejelentette, hogy nem egy, hanem egyszerre három baba fejlődik az énekesnő hasában, de nagyon szerencsésnek tartják magukat és alig várják, hogy a kezükben tarthassák a gyermekeiket.

A ritka terhességgel kapcsolatban megszólalt Magdi orvosa, aki szerint szinte minimális volt erre az esély.

"Az ultrahangvizsgálat alapján megállapítottuk, hogy Magdi három petesejt külön-külön megtermékenyülésével lett várandós. Ez a típusú várandósság nagyon ritka, minden 7000-10 000. terhességnél egyszer alakul ki spontán"  - nyilatkozta a Borsnak dr. Tidrenczel Zsolt, a Czeizel Intézet orvos-igazgatója.

A lap megkérdezett egy másik szakértőt is. Dr. Csermely Gyula PhD. szülész-nőgyógyász főorvost, aki elárulta, miben más a terhesgondozás három baba esetében.

"A legfontosabb kérdés a hármasiker-terhességeknél, hogy az ikrek közösen használják a méhlepényt vagy külön-külön. Óriási különbség van ugyanis az ellátás szempontjából. Nagyon sokan nem tudják, és sajnos sokszor nem is kerül rögzítésre ez az első vizsgálat során. Egy speciális ultrahangjel mutatja meg a 12. hétig, addig jól látható, utána viszont eltűnik. A későbbi vizsgálatok során pedig már nagyon nehéz rögzíteni. Ez döntően meghatározza, hogy mit kell csinálni a várandósság során. A közös lepényhasználat egyébként a magasabb kockázatú, bár eleve a hármas terhesség magában az, mind a magzatokra, mind az anyára nézve" - magyarázta a szakértő.

Az énekesnő boldogsága határtalan, az éneklést azonban terhessége mellett sem szeretné elhanyagolni és addig tervez színpadra lépni, amíg csak orvosai engedélyezik neki.

"Úgy néz ki, hogy különlegességeket tartogat nekem az élet, hisz már az is csoda, hogy Kishegyesről elindulva, egy pici faluból mára arénákat tölthetek meg a fővárosban. Sikeres énekesnőként élhetem az életem. Ez valóban egy különleges várandósság, és nagyon ritka, valamiért minket választott a jóisten" - tette hozzá a kismama.