Csézy ruhájában tündököl majd a Nobel-díjra is esélyes Karikó Katalin: ilyen lesz az estélyi

tervezés estélyi Karikó Katalin ruha Csézy Nobel-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világhírű vendége volt múlt héten Csézy ruhaszalonjának, a belvárosi showroomban Karikó Katalin járt ruhapróbán. Az énekesnő és kollégái hetek óta készülnek: a világhírű biokémikus részére egyedi, kézzel készített estélyi ruhákat varrnak, amelyket majd nemzetközi díjátadó gálákon visel majd a magyar kutatóbiológus.

"Rendkívüli érzés volt, hogy személyesen is találkozhattam a világ jelenleg legismertebb tudósával. Közvetlen természete, páratlan szakértelme megerősítette bennem az eddig róla kialakult képet: Karikó Katalin lenyűgöző személyiség, aki kerüli a feltűnést, csendes mosollyal fogadja a gratulációkat" – nyilatkozta a találkozásról Csézy, aki azt is elárulta, hogyan jutott el az Aranykéz utcai szalonba az Egyesült Államokban dolgozó professzor, aki nemrég kapta meg a Horwitz-díjat.

Egy nyári napon egy nagyon kedves hölgy jött be a szalonba. Bemutatkozás után kiderült, hogy Karikó Zsuzsának hívják, és Katalin testvére megbízásából érkezett azzal a küldetéssel, hogy a nemzetközi díjátadókra ruhákat varrasson neki. Őszintén szólva, elállt a szavam

– folytatta Csézy, aki tervezőként főleg nagymamája népi motívumait használja.

„Katalin édesanyjának volt egy matyó párnája, amit saját kezűleg hímzett. Látott nálam a szalonban olyan motívumokat, amelyek rajta voltak azon a párnán. Az egyik ruhájához csinálok egy olyan övet neki, amin ez a motívum rajta lesz, hogy majd érezze, mindenki vele van"

- árulta el a tervező a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.