Hihetetlen! Kiderült, milyen szaga van valójában a földönkívülieknek

Forrás: Youtube -
szag mérgesgáz ufó földönkívüli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akit valaha összesodor az élet egy földönkívülivel, jobb, ha felkészül: rettenetes bűzzel kell számolnia a találkozásnál.

A magyar National Geographic egyik cikkében azt boncolgatják, vajon, milyen szaga lehet egy földönkívülinek. Aki azt hitte, hogy valami kellemes illatról fogunk beszámolni, az sajnos tévedett: kiderült, hogy a földönkívüliek iszonyatosan büdösek.

A lap szerint az ufók döbbenetes bűzét a foszfin okozza, ami egy nagyon rossz szagú, ráadásul mérgező gáz. Mi javarészt a pingvinek ürülékhalmai, vagy a mocsarakból felszivárgó gázok közt találkozhatunk vele.

A gáz gyúlékony, könnyen reakcióba lép a légkörünk egyes gázaival, és az oxigént lélegző földi létformák igyekeznek minél inkább elkerülni, mivel számukra mérgező.

Kiderült, milyen szaguk van a földönkívülieknek (A kép illusztráció) Forrás: Youtube

A Massachusetts-i Műszaki Egyetem (MIT) kutatói részletesen végigvizsgáltak számtalan lehetőséget ennek a molekulának a létrejöttére, és ezekből az elemzésekből kiderült, hogy a foszfin semmi más módon nem jöhet létre, mint az oxigénmentes életmódú élőlények segítségével.

Ez azt jelenti, hogy

ha egy bolygón ilyen büdös gázt találnának a kutatók, akkor az azt bizonyítaná, hogy egy vagy éppen több millió élőlény állította elő, vagyis egy földönkívüli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.