A koronavírus hatására több munkáltató nyitott a változásra a briteknél, így a többségüknek hamarosan csupán heti két napot kell bejárniuk az irodába. 

Hamarosan új munkarend kerül bevezetésre a briteknél, ahol a koronavírus alaposan megváltoztatta az eddigi felállást. Egy, a YouGov által végzett kutatás szerint öt munkaadóból mindössze egy várja majd el, hogy a személyzet minden tagja öt napon át tartózkodjon az irodában.

A közeljövőben sokkal inkább az lesz a jellemző, hogy a munkavállalók három napot töltenek otthon, és mindössze két napot a kollégáikkal a munkahelyükön.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

Ez a változás főként a koronavírusnak tudható be, a karantén alatt világossá vált, hogy a legtöbben otthon is ugyanolyan hatékonyak, mint az irodában.

Az új rendszerre már számos nagy cég rábólintott, így többek között a NatWest bank, ahol 10 alkalmazottból 9 dolgozhat majd home office-ból, vagy az ASDA, ahol a munkavállalók bármilyen általuk választott lokációról végezhetik a munkájukat - írja a Daily Mail.

"Rádöbbentünk, hogy megtehetjük, amit korábban képtelenségnek hittünk. Fel kellett tennünk a kérdést: megéri-e sok embernek heti 5 napon keresztül bejárni és hosszú órákat tölteni közlekedéssel, amikor ezt az időt tölthetnék a családjukkal, a hobbijukkal vagy a személyes kötelezettségeikkel is?" - közölte a BP olajcég HR-vezetője, Nikki Humphrey, akiknél napi három napot kell majd az irodában tölteniük a munkavállalóknak.

Meredeken emelkednek a koronavírus-fertőzési adatok: újra otthoni munkavégzésre szólította fel polgárait ez az ország