Heti két napot kell irodában dolgozniuk a britek többségének - ennek köszönhetőek a változások

Forrás: Shutterstock -
Anglia home office koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus hatására több munkáltató nyitott a változásra a briteknél, így a többségüknek hamarosan csupán heti két napot kell bejárniuk az irodába. 

Hamarosan új munkarend kerül bevezetésre a briteknél, ahol a koronavírus alaposan megváltoztatta az eddigi felállást. Egy, a YouGov által végzett kutatás szerint öt munkaadóból mindössze egy várja majd el, hogy a személyzet minden tagja öt napon át tartózkodjon az irodában.

A közeljövőben sokkal inkább az lesz a jellemző, hogy

a munkavállalók három napot töltenek otthon, és mindössze két napot a kollégáikkal a munkahelyükön.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Ez a változás főként a koronavírusnak tudható be, a karantén alatt világossá vált, hogy a legtöbben otthon is ugyanolyan hatékonyak, mint az irodában.

Az új rendszerre már számos nagy cég rábólintott, így többek között a NatWest bank, ahol 10 alkalmazottból 9 dolgozhat majd home office-ból, vagy az ASDA, ahol a munkavállalók bármilyen általuk választott lokációról végezhetik a munkájukat - írja a Daily Mail.

"Rádöbbentünk, hogy megtehetjük, amit korábban képtelenségnek hittünk. Fel kellett tennünk a kérdést: megéri-e sok embernek heti 5 napon keresztül bejárni és hosszú órákat tölteni közlekedéssel, amikor ezt az időt tölthetnék a családjukkal, a hobbijukkal vagy a személyes kötelezettségeikkel is?"

- közölte a BP olajcég HR-vezetője, Nikki Humphrey, akiknél napi három napot kell majd az irodában tölteniük a munkavállalóknak.

Meredeken emelkednek a koronavírus-fertőzési adatok: újra otthoni munkavégzésre szólította fel polgárait ez az ország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.